tisdag 16 augusti 2011

Stilla sensommardagarDessa stilla sensommardagar som växlar snabbt mellan solsken och regnskurar gör jag mest... ingenting. Fast tråkigt har jag minsann inte, nej, jag gör bara det jag har lust med.


Tvättar några fönster, låter lakan torka ute i solskenet, bryner vitkål och fryser in till vinterns kålpuddingar, läser om böcker jag tycker om, plockar gula godingar, äter för mycket av plommonen som mognat... och tänker. Njuter av senblommande perenner. Allt i min takt.

Så bra jag har det!


Och kan ni tänka er! Jag har fått tag på fler grånande hässjestörar, rour som vi säger som kommer från Dalarna, långa ståtliga störar som lutar sig behagfullt i äppelträdet i väntan på användning.


I vår, då ska jag göra klätterstöd av dem till den tänkta rabatten framför huset där den onödiga gräsmattan nu breder ut sig. Kanske jag kommer på andra idéer, ibland är det bra att ha en vinter emellan. För av den tänkta pergolan (kommer ni ihåg?) som skulle byggas nu i sommar... blev intet. Den väntar vi med. Den kändes plötsligt inte så nödvändig längre.


 Må så gott i sensommarsolen. Hoppas ni har det lika bra som jag!

12 kommentarer:

Glädjekällan sa...

Skönt att du kan njuta av friheten i din egen takt. Försöker göra det jag också men det är ju så mycket jag vill prova på medan jag fortfarande kan och det innebär alltid mer än det jag från början trodde. Tid kan ibland bli lite av en bristvara här hos oss.
Ha det gott
Birgitta

Lisas torp sa...

Visst har jag det lika bra som du - i alla fall ....nästan! Njuter också av dehär sensommardagarna och jag tycker luften och ljuset är härligt, nästan bättre än högsommaren! Åh, så skönt det har varit idag!

Så vackert du har det och så fint dina rosenskäror blommar!
Det låter spännande med störarena (som jag säjer)! Såg att Ernst hade en idé om dem också!!! Man blir verkligen sugen på att göra något liknande!
Fortsätt njut av sensommarsolen nu!
Kramar
Lisa

Ninnis sa...

Helt rätt...NJUT !!!

Ha det så underbart...=)

Kram Ninni

September sa...

Nog har jag det bra... men det du beskriver låter nog ändå som snäppet bättre. Och det är du värd!

Kul att se gamla hässjestörar, de väcker minnen från barndomens somrar.

Ha det fortsatt gott!

Snäckskalsdalen. sa...

Du har vita rosenskäror, det missade jag i år och dom rosa blåste omkull en natt. Dina höstanemoner är ju så fina och tänk att några hässjestörar kan vara så vackra!
Att bryna vitkål och frysa in var en bra idé! Jag brukar göra storkok av kåldolmar och kålpudding (älskar det, det är ju så vansinnigt gott) men det blir alltid så mycket på en gång, så det här var en smart idé!
Agneta kram

Tiger sa...

Det låter skönt! Hade inte haft något emot några lediga dagar att njuta, men jag har precis börjat jobba...

Härliga bilder och så fint det blommar! Höstanemonerna ser så skira och fina ut. Sådana måste jag försöka komma ihåg att köpa vid tillfälle...

Sensommarhälsningar
Elisabet

Marias Hörna - Njut av livet sa...

Ja nu har vi det bra...lugnt och stilla i augusti. Hög och klar luft :) Önskar dig allt gott Kram Maria

Vardag och flärd sa...

Håller med dig om att sensommaren är lugn och skön och fantastisk då man får lite ro och kan fundera över kommande projekt (som ofta inte blir av för man kommer på nåt annat). Ta vara på tiden!
Kram Eva

Britt sa...

Sådana störar vill jag också ha och gärna de som störarna ligger på//Britt

skifferhuset sa...

Sensommaren är alltid så rogivande, man tar lite dagen som den kommer, kan tända lite lampor, börjar byta gardiner ser om sitt hus! Kram Iréne

annika sa...

Härligt att kunna ta dagen som den kommer. Höstanemoner är så vackra...gillar verkligen att fota dem.
I dag har jag mest befunnet mig i soffan för att hämta energi till morgondagen då jag ska jobba.

Ha en fin torsdag i din vackra trädgård...bra tips med kålen. Bra att också ha betänketid för olika projekt.

Kram
annika

A House With A View sa...

Vilka härliga bilder!!! Det låter som du har riktigt sköna dagar, så härligt!! Och vad kul att du fått tag på störar, jag skulle också vilja ha såna!! Tycker det är så fint med humle eller andra klätterväxter som slingrar sig upp. Min svägerska har gjort det så himla mysig med störar hos sig och jag bara dreglar när jag åker dit! Men vart får man tag i dem, av en snäll bonde? Jag ser ju dem lite här och där...

Ibland är det inte helt fel att avvakta med sina projekt för att fundera lite, har själv varit med om att ha ändrat planerna totalt efter att ha väntat lite, hihi.

Tack för tipset om växten jag frågade om!!! Vet du om den är skuggtålig??

Stoooooooooor torsdagskraaaaam aka