tisdag 23 augusti 2011

I plommontider


Pelargonerna på verandan blommar så bra men nog saknar jag de rosa mårbackorna jag alltid brukar ha här. Vita i all ära, men den ljusrosa färgen tilltalar mig mera...


Verandan ja, den ska få dörrar till vintern. Då kan vi stänga till och slipper sopa snö. Vi hittade så fina pardörrar på Blocket med exakt rätt mått och nu har jag jobb med att fixa till och måla dem i rätt kulör.


Vad tror ni om ljus mellangrå? Passar nog till kurbitsslingorna jag inte kunde låta bli att måla när jag klev över gärdesgården den gången dalkullan blev västmanländska! När dörrarna är på plats visas resultatet.


Plommonträdet dignar av härliga plommon och den här tiden har jag ständigt lite ont i magen. De är ju så goda! Trots syltkok finns det mängder kvar.

Nu väntar jag besök av dotter L och barnbarnen Mille och Max. Då blir det liv i luckan hos mormor! Hoppas de gillar plommon. Igår hade jag också roligt besök. Kusin L och jag hade, som vi brukar, en jättetrevlig dag.

Må gott mina vänner.

13 kommentarer:

Tiger sa...

Ska bli spännande att se resultatet när dörrarna är på plats. Vilken tur att hitta pardörrar i rätt mått! Varför inte måla dem ockragula? Det är vackert mot det röda huset.

Visst är det gott med plommon... Vårt Victoriaträd som vi satte i fjol har ganska många stora plommon, men de är inte mogna än. Men inte blir det i närheten av det gamla trädet, som kunde ge 150 liter...

Sensommarhälsningar
Elisabet

MaddeSign sa...

Det verkar som att ALLA får massor av plommon i år, utom vi som inte får ett enda... Det är ofta lite så med fruktträd, allt eller inget!

Ha en skön kväll!

Kramiz Madde

Eefies day sa...

So nice your blog with al those bezutiful flowers.
I hope you have had a good time with your daughter and her children.

Dutch greetings,
Eefie

Snäckskalsdalen. sa...

Det kommer att bli jättebra med dörrar och känner jag dig rätt så blir det oerhört snyggt också. För att inte tala om blomslingan - har du målat den alldeles själv, höll jag på att säga, den är så fin, så fin!
Plommon är gott!
Ha det mysigt med barnbarnen!
Agneta kram

Lisas torp sa...

Grattis till fyraårsdagen - missade inlägget! Vilken fin augustidag ni fick!!!

Så skönt med dörrar till er veranda och att ni hittade ett par med samma mått! Det blir nog snyggt i ljust metallgrått! Vilken jättefin slinga du har gjort! Du är verkligen duktig!

Har själv ännu inga plommon på mitt träd, men fick just en skål av grannen och den är slut nu! Så gott det är!!!

Ha det härligt med barnbanen!
Kramar
Lisa

Christina sa...

Blir säkert jättefint med dörrarna! Jag ska såga ner mitt sista plommonträd! Victoriaplommonträdet sågades ner för några år sen! Och nu ryker Reine Cloud! Dom bär så lite frukt, och det lilla som kommer är fullt av mask!!/Christina

Vform sa...

Hej Eva-Mari!
Längesedan jag besökt dej nu! Och här har många inlägg kommit till ...
Först och främst, GRATTIS på bröllopsdagen! Så vackra rosor !!
HÄRLIGT med barnbarn på besök ... hoppas de inte får magont ;)
God fortsättning på sensommarn!
Här tröskas det för fullt ...
Kram Vivan

Rosor och ruiner sa...

Ja, det finns inget som går upp mot Mårbacka, när det gäller pelargoner!
ljus mellangrå blir nog perfekt, smart att bygg in verandan!
Ha det gott!

Black Iris sa...

Vilken jättefin veranda du har och så fint det blir med ett par pardörrar. Blomslingan blir jag lite sugen på att härma uppe i torpet..

Kram Maidi

Fru C sa...

Jag hade jättemånga plommon....trodde jag...nu har dom trillat ner i stormen och alla är fula och bitna i, Usch vilken besvikelse!!

Kram//

skifferhuset sa...

Å vad spännande med dörren, ska bli kul att få se! Plommon är förrädiskt goda, kan inte sluta att äta när jag väl börjat! Ha en fin dag! Kram iréne

promenader på landet sa...

Hej kära bloggvän! Vad gott med plommon förstår om barnbarnen äter och smaskar när de kommer på besök! Skönt med dörrar till vintern jag tror mellangrå blir fint! Må så gott kram från Maria

Elzie sa...

Vad fint det var med rankorna du målat. Och skönt med en dörr där. Snön får man nog av utan att ha den precis utanför dörren.

Våra plommon mognar långsamt tycker jag. Har funderingar på att plantera ett annat också. De vi har nu är Victoria. Men jag vill ha ett gult, tror jag, haha.

Hoppas du har en fin dag tillsammans med barnbarnen.
Kram Elzie