måndag 8 augusti 2011

På mormorshyllan

Så fort det regnar några dagar så börjar jag titta mig omkring inomhus. Kanske möblera om? Nya kuddar i soffan? Efter Ernsts senaste program, där han besökte Klässbols väveri, har kuddarna som fanns där fastnat i huvudet. Men jag besinnade mig. Tids nog får jag tid att sy. Än är det sommar, måhända sensommar, men idag ser vädret bättre ut och kanske blir det lite trädgårdsarbete på eftermiddagen?


På mormorshyllan i matrummet ser det ut såhär just nu.


Roligt att plocka runt sakerna och den här gamla koppen kommer från mor och fars många semestrar i Torremolinos en gång i tiden. Den tycker jag mycket om.


Liksom den blågröna pressglasskålen som också funnits i min ägo i många år.


Men det roligaste med hyllan är att den stått hemma hos mormor i Torsång, så för mig är det en riktig mormorshylla. Den betyder mycket för mig, den hyllan. Liksom stolen som tillhört hennes sängkammarmöbel en gång.

Hoppas ni får en fin vecka!

18 kommentarer:

skifferhuset sa...

Så kul när det finns en anknytning till möblerna! Å jag är oxå sådan när det är en regning dag att jag vill börja möblera om el flytta saker! Koppen är så söt! Kram Iréne

Lisbet sa...

Jag förstår att det är en kär sak att ha framme... en fin mormorshylla är det, med fina saker i.
Här har det regnat i flera timmar nu. Det ser ut som om det börjar klarna upp så småningom, men jag tänker fortsätta med påbörjade regnvädersintressen här inomhus!
Ha en fin dag!
kram

Anelias hantverk sa...

Så fina minnen du har kvar efter din mormor! Skålen är ju jättefin och kaffekoppen riktigt vacker med sina blommor!
Kram!

Tiger sa...

Det är roligt med ärvda saker som påminner om tidigare generationer. Det ger perspektiv på livet.

Mindre gräsmatta måste betyda mera rabatter...? Men inte blir det mindre jobb...

I dag är det nästan höstluft, och jag som fortfarande har semester och vill ha varmt... Men det är åtminstone soligare än i går då det var grått och regnigt.

Semesterhälsningar
Elisabet

Ninnis sa...

Här öser regnet ner...=(
Nåja man får hitta på saker inomhus som att fotografera lite detaljer...=)
Fint med mormors minnen!

Kram Ninni

Snäckskalsdalen. sa...

Så många vackra saker med minnen med sig, då är det extra kul att arrangera och fixa. Jag blir alltid sticksugen i augusti, jag!
Agneta kram

Britt sa...

Fina ting ha det bra //Britt

Camilla sa...

Vilken söt liten vrå! Fina saker, gillar skålen av pressglas lite extra.

Önskar dig också en skön vecka! Kram Camilla

Marias Hörna - Njut av livet sa...

Ja när sommaren lider mot sitt slut så börjar blicken fara runt inomhus...Och vilken mysig kopp. Kramar Maria

LyckligaPraliner ♥ sa...

Hyllan och stolen är jättefina, gillar skålen också. Hyllan verkar vara i lagom storlek. Vare sig för liten eller för stor. Det känns speciellt med ärvda ting och sådana man verkligen tycker om. Spegeln där skulle jag vilja ha ! :) Ha det gott / Ann-Louise

Black Iris sa...

Mormorshyllor är underbart med allt som kan finnas däri. Nu ska jag kolla lite här hos dig på allt jag missat under min frånvaro i några veckor..
Kommer snart tillbaka..

Kram Maidi

annika sa...

Mysigt att ha en hylla att samla lite minnessaker i. Plockar man och ändrar lite efter lust och väder så blir det ett intressant hörn. Känner allt igen det där med regniga dagarnas rastlöshet. Nu är det sista fria veckan för mig och då ska jag passa på att göra det mesta.
Jo skaldjur är smaskigt. Jag äter inte det så ofta annars men superfärskt då är det oemotståndligt. Vilken tur jag har som får göra den utflykten varje år...en fantastisk tradition som ingen av oss vill vara utan.

Kram
annika

Viola sa...

Vilka skatter du har i den hyllan...:) den här gången har jag fått en riktig vilde som bara ska vara på allt hela tiden så det är fullt upp här hemma..tur att det finns kompostgaller :) kram

Rosor och ruiner sa...

Ja, möbler som vi ärvt har man en extra känsla för, och det ger mer själ till hemmet! Vilken fin stol! Och så kul med nya projekt i trädgården!

September sa...

Tack söta du för det fina välkomnandet. Och anonym är jag väl så tillvida att jag inte har någon egen blogg... Men vi bor inte så rasande långt ifrån varandra och jag lovar att skulle jag se dig någon dag, då hoppar jag fram och ger dig en kram, för jag trooor att jag kanske ev. skulle känna igen dig, känd som du är från tidningen.

Ha det så gott och tack för att du delar med dig av ditt ljuvliga, vackra och mycket personliga hem fyllt av välbevarade och ljusa minnen.

Kram

Marias Hörna - Njut av livet sa...

Hej på dig...du undrade ju över Body Balance. Jag tränar detta på Sportlife här i stan. Det är: En suverän blandning av det bästa ur yoga och pilates! Ett fysiskt och mentalt pass som till upplyftande musik stärker dina muskler och gör dig smidigare, starkare och mer balanserad! Kram Maria

Lisas torp sa...

Visst är det härligt med gamla fina saker som har personliga minnen - själv har jag fullt av dem. Jag är nog också som du - när hösten närmar sej vill man göra om inomhus och fixa och dona där...! Här i min "skokartong" finns inte så många variationsmöjligheter, men små, små förändringar blir det allt!
Så härligt och ljust du har det och lagom många saker framme!

Så vackert ni har det framför ert hus och i er trädgård! Spännande med nya projekt hela tiden.

Du undrar över mina kommentarer - jag har märkt att flera av dem jag följer inte kkommer upp på min inläsninglista helt enkelt! Bra att du påminde mej!
Allt gott till dej!
Kramar
Lisa

Mia sa...

Fina saker och möbler! Visst är det roligt att få ha saker omkring sig som betyder lite extra.
Ha det så gott!
// Mia