fredag 26 augusti 2011

Sensommartröst och sommarvärme

Nu börjar trädgården sjunga på sista versen. Men fortfarande finns glädjeämnen.

Mina frösådda Jätteverbenor sticker upp här och där... äntligen. Trodde aldrig att de skulle hinna blomma här hos mig i zon 5.


Såg dem första gången hos Wij trädgård i Ockelbo. Fast där var det ett helt fält som blommade så vackert.


Men jag är jätteglad över mina. Tack än en gång för fröna, Carolina!


Fler glädjor... den rosa Isopen, nästan som en buske, en riktig sensommartröst. Den doftar underbart när man går förbi och kommer åt den. Jag tycker om att blanda in kryddväxter i mina rabatter.

Tänk, ikväll har vi grillat kycklingfilé i riktig sommarvärme. Extra gott var det och kändes som en riktig bonus... och i morgon ska det bli lika varmt! Då ska jag gjuta betong med trädgårdsföreningen, hurra!

Hoppas ni också kan njuta av det härliga bonusvädret!

14 kommentarer:

Lisas torp sa...

Ja, vilket bonusväder vi fick! Så fina dina blommor är och tänk att din isop blommar och rosa dessutom! Min har blommar för längesen, men visst är den vacker!
Så fin din verbena är - oj, vilken härlig färg!

Annars sjunger verkligen allt på sista versen här också och man är glad för det lilla som blommar!

Ljuvlig kväll, men dimman smög in vid sjutiden så det blev plötsligt alldeles mörkt här, men varmt och skönt förstås!
Kyckling är gott, jag gjorde kycklinggryta - jättegod!
Det gäller att njuta av livet, precis som vi gör, men det känns lite ovant såhär i slutet av augusti, när man slipper terminsångesten...!:)
Ha en härlig helg och imorron njuter vi vidare av värmen....!
Kram
Lisa

Christina sa...

Vi hade också en varm och skön dag i går! Men nu drar världens regn- och åskväder in över nv skåne!Hoppas det går över, för i dag har vi den stora Trädgårdsfesten på Sofiero! Också har vi lokal matmarknad på gamla F10 området(flygplatsen)/Christina

Vitt hus med svarta knutar sa...

Nu är jag glad, för det är varmt och soligt och då mår jag bra! Dagen ska jag tillbringa i trädgården. Jag har köpt rosor, fläder, lavendel och lite annat som ska ner i jorden. De ser ju inte så roliga ut nu, men jag längtar redan tills nästa år när de ska visa om de trivs här hos mig.

Du har så fina blommor och alltid får jag tips hos dig. Det optimala är ju att ha en trädgård som blommar året om=)

Ha en underbar helg!
Kram,
Regina

Cajsas Faster sa...

Missade att köpa/sätta jätteverbena i år. De är ju så läckra.Men nu kommer det några i plattgången som självsått sig från förra året:)

Trevlig helg, lycka till med gjutningen!

Kram Marie

Camilla sa...

Lycka till på din gjutardag, ska bli spännande att se vad du gjorde sen, för du visar väl oss andra!

Här blir det också betonggjutning idag. Fler ansikten och så lite fötter också!

Kram Camilla

Tiger sa...

Åh, så fint du har det med både jätteverbena och isop! Härligt med rosa i rabatterna! Här är det mest gult och vitt så här på sensommaren, förutom röd stormhatt. Om du kan avvara några fröer är jag spekulant... ;-) Men du kanske ska föröka dina egna rabatter först, så jag kan återkomma nästa år...

Sensommarhälsningar
Elisabet

Vardag och flärd sa...

Grattis till att du lyckades så fint med jätteverbenan! Jag blandar också in kryddväxter bland perennerna, plockar ävn in kryddor i blombuketterna. Ja, igår hade vi tropisk värme här men imorse kom ett våldsamt åskväder och sedan har det regnat hela dagen. Men det är fortfarande varm och skönt.
Kram Eva

Fru C sa...

Men OOOJ så glad jag blir att du lyckades. Visst är dom helt underbara, jätteverbenorna, och nu har du garanterat nya i rabatten till nästa år!

Kram// Carolina

Snäckskalsdalen. sa...

Jätteverbenan är så fin och har så många blommor! Isopen är också läcker och det är härligt när det doftar när man går förbi.
Vi hade en bonusdag, men sen fick vi sota för den, för nu är det kallt, stormig och det kommer störtskurar precis hela tiden. Nåja, det är ju så det är.
Agneta kram

Ninnis sa...

Jättefina plantor och bilder. Vi har värmen men inte solen hos oss i Piteå just nu men hösten är verkligen på gång.

Kram Ninni

skifferhuset sa...

Så roligt när man lyckas med blommor och att de blir sååå fina oxå! Här har vi då inte haft något fint väder, regn och blåst för det mesta en å annan solglimmt! Kram Iréne

Lisbet sa...

Här har vi haft högsommarväder under veckoslutet. Vips ett tu tre förvandlades vädret till riktigt höstlikt ikväll, med regn och åska...

Du har så vackra blomster. Jag har antecknat det ena och det andra inför nästa säsong! :)

Ha en fin början på veckan!
kram

Lotta-livets väv sa...

Jag läser och blir tröstad! Det känns gôtt att kika in hos er, mina gamla bloggvänner, som genom era vackra bilder och härligt positiva stämning delar med er och skänker styrka.

Grattis till fyra år! Vad underbart att finna lyckan hos en ny vän igen!

Ska bli spännande att se hur dina dörrar blev. Är egentligen ute efter några nya dörrar, men jag hinner inte leta vare sig på blocket eller någon annastans....så renovering av de gamla får det bli...en annan gång kanske!

Kram, kram
/Lotta

Eleonora sa...

Du är så aktiv! Gjuta betong - det låter det - men jag minns att du har gjort det förut. Lycka till!