fredag 5 augusti 2011

Lata dagar, nya idéer och rabarberchutney

Den här veckan har jag verkligen bara latat mig. Flyttat runt med solstolen där skugga funnits och bläddrat i mina trädgårdsböcker och fått inspiration. Och putsat på nya planer för trädgården till våren. Då...

... ska minsann gräsmattan framför huset minimeras. Vad ska vi med gräsmatta till? Nej, det finns roligare saker än att klippa gräs. Men mer om detta i vår. Jag har inte riktigt tänkt klart än!

Nästan varje kväll grillar vi vår middagsmat. Igår blev det kyckling.

Jag lägger på timjankvistar när köttet är grillat på en sida. Det ger så god smak och doftar himmelskt. Och igår smakade vi äntligen av rabarberchutneyn som jag gjort tidigare i sommar. Jag säger bara... men så god!

Har ni rabarber kvar så gör en chutney! Jag lovar att ni inte blir besvikna. Tipset kom från väninnan L med make som besökte oss tidigare i sommar. Han gjorde massor varje år och de åt den till nästan allt. Receptet är enkelt och resultatet blir som sagt... såå gott!

Rabarberchutney
300 gr rabarberstjälkar
2 rödlökar
4 msk citron- eller limesaft
2 dl socker
2 tsk sambal oelek
2 krm salt

Skiva rabarbern och tärna löken grovt. Koka försiktigt i 15 min med saft och socker.
Smaksätt med sambal oelek och salt.
Häll upp i rengjorda glasburkar. Låt svalna och förvara i kylen.

Jag kan inte säga det nog många gånger... tack för att ni hittat mig! Den ena efter den andra dyker upp i kommentarerna! Det gläder mig mycket. Ett särskilt välkommen tillbaka är anonyma rara September som funnits med sen lång tid tillbaka och som hittat mig igen... jag undrar så vem du är? Ja, livet är spännande...

Trevlig helg alla kända och okända!

11 kommentarer:

Lisbet sa...

Så skönt med riktigt lata dagar. Det behöver vi alla emellanåt. Bara vara, utan några måsten. Vad har jag gjort idag? kan man fråga sig då dan är slut. Ingenting! är ett bra svar. Då har man tankat för kommande mörka årstiden... :)
Så fint ni har det på gården.
Hos oss brukar vi få massor med rabarber. Just i år kom nästan ingenting. Det har aldrig hänt förr.
Ha en fin dag!
kram

Vitt hus med svarta knutar sa...

Så skönt med lata dagar!! Här går jag efter devisen "När kvällen kommer får den late bråttom" och det är väl så när semesterdagarna bara snart är några timmar, att då ska man hinna med det som man kanske inte satte igång med på en gång första dagen=)

Rabarberchutney låter jättegott och rabarber har jag på både längden och tvären, så jag kanske skulle försöka mig på det.

Ha det gott! Det blir ännu en varm och solig dag!
Kram,
Regina

hemma på Hasselgatan sa...

Har fått några burkar hemlagad chutney.
Håller med dig, det är gott till allt! Ska spara ditt recept ifallatt...
Jag har gjort som du senaste veckan, flyttat mig efter solen och läst.
Ha en fortsatt skön sommar!
Kram
Agneta

Britt sa...

Vad härligt med vår planer och rabarbers...verkar god//Britt

Snäckskalsdalen. sa...

Ja, bort med gräsmattan, nej, jag skojar, den ser så fin ut där på andra bilden uppifrån, ljuvligt vacker, men förändringar är roligt och att klippa gräs är ju inte speciellt meningsfyllt.
Rabarberchutney, kanske jag skulle prova det, det är roligt att prova nya saker och smaker. Jag har ju äntligen lite rabarber i trädgården.
Agneta kram

STENLYCKA sa...

Vill bara skicka dig en liten hälsning och säga att jag är så glad för att jag hittade till din underbara blogg. Ha en bra helg!
Varma kramar Raina

Ninnis sa...

Helt rätt att söka inspiration i skuggan...=)

Tack för receptet!

Kram Ninni

Mammasblommor sa...

Underbart med lata dagar, det behöver vi:) Så härligt det ser ut på gården! Receptet ska jag testa, låter jättegott!
Ha en fin söndag!
Kram Margot

Birgitta sa...

Ja, visst har jag hittat tillbaka till dej, det är väl självklart även om jag inte varit så flitig med bloggandet i sommar. Men det finns ju så mycket annat......ja du vet ju. Och det är klart att planerna för trädgård och hus de verkar aldrig sina, hela tiden poppar det upp nya tankar och idéer, en del enkla och en del mer svårgenomförbara, men va då, kul medan det varar.

Låter gott med din chutney, får se om rabarbern räcker, maken vill fortfarande ha rabarberpaj på lördagsfikat....

Ha en skön vecka med trevlig sysslor, kramar Birgitta

Vitt hus med svarta knutar sa...

Här hemma har vi löst problemet med TV-antennkabeln. Vi är flera i familjen som har datorer/laptops och första problemet som dök upp var möjligheterna för alla att vara uppkopplade på Internet. Jag köpte en router, då kan vi surfa på nätet var vi än befinner oss i huset, det fungerar även utomhus. Sen fick vi problem med vår Boxer till TV:n. Då skaffade vi TV genom nätet och en mottagare till TV:n som fungerar genom samma router. Nu är även TV:n trådlös och det fungerar perfekt!! Vi kan flytta TV:n vart vi vill i huset.

Önskar dig en underbar måndag, själv ska jag skutta iväg till jobbet nu!
Kram,
Regina

nattugglan sa...

hej, va roligt att "hitta en blogg" igen.. o tackar för receptet. det skall jag nog prova, men de finns väl inga rabarber mera i landet...Nu ska jag kika vidare,, ha de bra!!!