måndag 23 januari 2012

Tack, tack, tack!



Tack!
Så gulliga ni är, jag blir alldeles rörd och varm i hjärtat över alla rara kommentarer om min butik! Jag vet ju hur många som bär på drömmar men som inte vågar ta steget. Men inte vill vi sitta på hemmet och ångra något vi inte vågat? Nej, om det rent praktiskt är möjligt... ta chansen medan du kan!

Om några månader kan vi plocka vår smörblommebukett!


Smörblommeprojektet går framåt och snart har det gått en månad sen min invägning. Och tänk, vikten kryper neråt!

Inte mycket jag ändrat på egentligen. Hundpromenaderna varje dag är ungefär desamma. Jag äter all mat fast i mindre portioner, tar inte om, inget kaffebröd i veckorna... jag vill att det ska funka långsiktigt och av erfarenhet vet jag att det inte får vara alltför annorlunda än tidigare. Mycket frukt och grönt har jag alltid ätit så det är inget nytt. Nytt är däremot råkost varje dag, lite råriven vitkål, som den är... eller blandad med äpple, morot eller lite pressad apelsin. Hörde nånstans att just vitkål sänker blodsockret rejält och att det är rena hälsobomben. Och så är det ju såå gott!!

Här är min smörblommeäng!

Fler awarder har jag också förärats, jag blir så hedrad och glad! Tack till gosiga Tiger, med Tigers tassemarker och hans matte Elisabeth, och till rara Eleonora med Lily of the Valley!


Ännu en gång så skickar jag med glädje awarden vidare till alla duktiga Smörblommor över hela landet! Uppmuntran behöver alla, för ibland känns det tungt och man gör övertramp. Men ta nya tag... varje dag är en möjlighet till förändring! Så varsågod, awarden är er!

I helgen har jag haft besök av mina flickor med familjer. Så roligt att så många kan komma samtidigt och vi får en dag tillsammans! De små barnbarnen växer så det knakar och är så gulliga! Och de stora, nästan vuxna nu, tack, för att ni ännu vill följa med till mormor!

En ny skön vecka önskar jag er, särskilt alla med Smörblommor i sikte!

19 kommentarer:

lisashus sa...

Så roligt att läsa om din förverkligade dröm! Vilken härlig berättelse och att du använde Farbror Claes-konceptet på det sättet! Du låg verkligen före i tiden i ditt tänkande! Vilken underbar butik det måste ha varit!
Detta med återanvändning har ju verkligen accelererat!

Grattis till awarden,den är du verkligen värd!!

Härligt att smörblommeprojektet går åt rätt håll!
I helgen i Stockholm blev det ännu ett avsteg från det tänket och nu måste jag verkligen ta tag ordentligt i det hela!
Tack för tipset om vitkålen!

Här lyser solen över det nyvintriga landskapet!
Önskar dej en härlig måndag!
Kramar
Lisa

Ezter sa...

Vägde idag prick 1.4 kg mindre än när jag började. Dock mer än vanligt ändå. Har inte gjort några stora saker, senaste veckan knappt ens promenerat pga vädret! Men jag tänker lite på vad och hur jag äter!

Black Iris sa...

Hej på dig..
Ja du Smörblomma som jag blivit så måste jag erkänna att övertrampen har blivit några stycken tyvärr.
Kalas är inte så bra att gå på har jag märkt för där finns många frestelser och de där promenaderna jag så innerligt vill ha och behöver har inte heller blivit som jag tänkt mig. Först vräkte regnet ner under en lång period och nu har vi en sån halka så man knappt vågar sig utanför dörren.
Trots allt så ser jag en liten, liten minskning på vågen och nu tar jag nya tag.. Skam den som ger sig..

Kram Maidi

Snäckskalsdalen. sa...

Tjenare Smörblomma!
Här går det trögt och inte vet jag varför, tror det beror på att jag är inne i en kan inte sova om natten period, det är aldrig bra. Men rör på mig gör jag och det känns som det är på gång.

Vitkål finns alltid hemma, men den som finns nu har bara blivit liggande, men nu fick jag en puff, tack för det! Jag tycker så väldigt mycket om det också, så jag har ingen ursäkt.

Trevligt med alla barn på besök! Då mår mormor!

Agneta kram

Tre Tanter sa...

Nu har jag läst om din dröm, så bra att du genomförde den och fick förverkliga den. Nu är du en erfarenhet rikare och har samlat på dig många härliga minnen från den tiden :) Ha en fin vecka, kram från oss 3

Vardag och flärd sa...

Ja, jag försöker verkligen och tar mindre portioner och röra på mig mer, vet dock inte om det visar sig på vågen ännu. Jag tar det lugnt och försöker att inte tvinga kroppen, behöver inte gå ner så många kg. Vitkål är jättebra, men ännu bättre ska visst rödkål vara, köpte med ett huvud till jobbet idag men killarna är lite tvivlande till det.
Ha det fint!
Kram Eva

skifferhuset sa...

Hej! vad duktig du är, håller tummarna för fler bort trollade kilon! Ja vad roligt när man kan samla hela familjen tillsammans! Kram Iréne

Unknown sa...

Hejsan!
Här har det gott lite trögt i starten med smörblommeprojektet men idag var jag på ett steppass och det var riktigt roligt så det kommer jag gå på varge måndag.
Ha de gott vännen, kram Ing-Britt

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Spännande att läsa om din "farbror Claes-tid"!!!
Det är givande och inspirerande att läsa om människor som faktiskt vågat testa sina drömmar. Man vet ju aldrig hur långt det bär men man behöver i alla fall inte gå och undra "tänk om...".
Ha det gott. Kram, Ingela

Vitt hus med svarta knutar sa...

Så det är därifrån farbror Claes-hyllan kommer ifrån. Har alltid beundrat den när du visat den på bild=) Vilken spännande historia och så roligt att ha provat på något sådant.

Här kryper det sakta neråt också...små förändringar i hälsans tecken. Igår var det svårt för vi var på kalas och äldsta dottern är en fena på att baka. Tre olika tårtor hade hon bakat, den ena smarrigare än den andra. Men jag säger som så att de gånger jag kan säga nej så gör jag det och blir det alldeles för besvärligt, ja då får jag väl "offra mig";-) En liten bit chokladtårta tog jag och mörk choklad det blir man ju lycklig av=)

Ha en fin måndagskväll!
Kram,
Regina

Villa Ryttarängen sa...

vad bra att det händer saker i smörlommsprojektet. Här händer det ingenting och jag är nära att ge upp. Fattar inte vad jag gör för fel riktigt. Men som sagt Grattis! Kram Pia

gunsan sa...

Vilken härlig smörblommeäng du har o huset ligger så fint där också;))

Vitkål är supergott, tack för tipset, har aldrig tänkt på vitkål på det sättet;))

Kramizzzzz

Maria sa...

Läste om din butik...så härligt. Och grattis till ditt smörblomme projekt. Och till din AWARD förstås.

Önskar dig en fin dag, kram Maria ♥

Britt sa...

Grattis till awarden//Britt

Gunilla sa...

Gratulerar! Fick jag lära mig av en väninna med diabetes att all kål har den effekten. Och så innehåller den en hel del c-vitamin också som vi ju behöver extra mycket av nu på vintern.

Britt sa...

När jag läser berättelsen om din dröm som du förverkligade, så är det nästan som att läsa min egen. Jag gick också och drömde och namnet Selma är ett släktnamn från en kreativ kvinna i släkten , där jag ärvt mycket roligt.

Men tiden blev det mycket att göra och vi fick erbjudandet om att flytta och resten vet du ju...
Jag ångrar mig inte utan det har gett mig massor av erfarenhet och glädje. Tänk så många roliga möten det har varit.
Känns som om det är samma resa vi har gjort.

Du var ju nästan först ut du modiga kvinna, du är en stark förebild.

Kram britt

Fru C sa...

Jag kommenterade förra inlägget men glömde detta....hoppas verkligen att du får din Gudrun idag (jag har redan klickat hem en sak ur den), för snart är det ju smörblommornas tid, eller hur?? ;)

Kramar//Carolina

Felix sa...

Njuter alltid av din fina blogg! Grattis till awarden! ;-) Fortsatt lycka till bland smörblommorna!

Vinterhälsningar
Elisabet

Eleonora sa...

Tack vännen jag kan just nu behöva uppmuntran från en annan smörblomma. Jag har deppat ihop litet, fryser, vill inte gå ut så gärna och slappar helst framför TVn. Men det är tillfälligt, jag är ju van att vara i farten, så jag kommer nog snart tillbaka.
Man kan inte vara på alerten jämt!


Allt gott till dig lilla smörblomma. Kram från
Eleonora.