tisdag 10 januari 2012

Farmors kaktus

Där julgranen stått har farmors kaktus fått återgå till sin ordinarie plats efter att ha varit förvisad till annat ställe under julen.


Jo, det är farmors kaktus... i rakt nedstigande led. Min farmor hann jag aldrig träffa. Hon gick bort två år innan jag föddes... ändå har jag hennes kaktus i mitt hem. Visserligen i skott på skott, men ändå... farmors.Blommar gör den i november och ibland till påsk. Och då tänker jag på farmor.

Tack för awarden jag fått från Hem ljuva hem. Så rart!

Liebster är tyskt och betyder "käraste"

Som vanligt kan jag inte välja vem jag ska skicka den vidare till... Men varför inte till alla Smörblommor runt om i landet. Varsågoda käraste! Ni är värda all uppmuntran!

Kram till er alla!

Alla smörblommor hör upp! Ge inte upp... nu är det den värsta ge upp-tiden. Bit ihop, ta nya tag... det är alls inte för sent!

21 kommentarer:

Vardag och flärd sa...

Ja, dessa kaktusar kan tydligen bli riktigt gamla, jag har dock aldrig lyckats, har nog för varmt där jag ställer dem, de vill ju ha lite svalt runt sig. Men en likadan piedestal har jag!
Grattis till awarden!
Kram Eva

Lilla Huset sa...

Litet speciell känsla att ha en blomma i "arv" sådär - avkomma på avkomma. Precis som mänskolivet./Kram Merja

lisashus sa...

Tänk, att du har en farmors kaktus!! Vilken känsla det måste vara! Jo, jag vet också att det kan bli väldigt gamla! Jag fick ärva en från en äldre granne en gång, den var säkert flera decennier, men i min torra sthlmslägenhet gav den upp helt till slut...! Fantastiska blommor i alla fall!

Grattis du också till den käraste awarden! Den är du verkligen värd!

Här är mulet idag och det har kommit ett supertunt lager med snö...!Perfekt för mej!

Det har blivit bakslag på smörblommeprojektet i helgen, men jag har en plan att följa, så nu spottar jag i nävarna igen!:) TACk för din uppmuntran!
Ha en härlig tisdag!
Kramar
Lisa

Ezter sa...

Vad roligt med farmors kaktus! Jag som är så stolt över min 35 åriga hibiskus! en brukar också få flytta för granen...Nu har vi flyttat den helt, titta gärna in hos mig och tyck till om vårt köksprojekt!
http://eztersvra.blogspot.com/2012/01/vad-tycker-ni.html
Alla åsikter mottages tacksamt :)

Britt sa...

Vilken grej kul att blomman har gått i arv även till dina barn antar jag//Britt

Snäckskalsdalen. sa...

Gratulerar till Awarden!
Den kom minsann rätt, den!

Jag älskar ju alla slags bladkaktusar och din är verkligen jättefin. Dom är så tacksamma och att ta skott är kul. Tänk att den kommer från din farmor - det kan ju inte vara så långt tillbaka i tiden kom jag just på, vi som är så unga.....harkel....

Tack för Smörblommeuppmuntran! Ja, det är inte lätt när man bara dräller omkring i det här tråkvädret, rastlöshet och så står man där i skafferiet och undrar om det inte finns något smaskigt......

Men jag har varit ute med hunden och gått rätt långt i alla fall!

Agneta kram

Pia Gustafsson sa...

Vad roligt att du tar upp ämnet kaktus. Jag har en som jag fått av svärmor och en annan som jag själv köpt. Jag planterade dem i samma kruka och då får jag en blommning till jul och en till påsk. Min är korallfärgad varken röd eller orange, men fin. Kram Pia

Elin sa...

Så roligt med en kaktus efter farmor, själv har jag en streptocarpus efter min farmor som förstås är lite speciell hos mig.

Ha det gott!

Hildas hem - Sofia sa...

Så himla häftigt att du har din farmors kaktus hos dig. Det är ju särskilt häftigt när du aldrig träffat henne :)

Jag önskar dig en fin kväll!
Kram Sofia

Elzie sa...

Så kul med ett minne av farmor. Hade kaktusar förut men tyckte dom var för stora till slut så dom åkte ut. Nu har jag ångrat mig och satt sticklingar på andra kaktusar och det tar ju lite tid innan dom blir av större format, men blommat har dom gjort, haha.
Tusen tack för den! Ja,, jag vet inte om jag ska ta emot den för SÅ duktig har jag inte varit. Totalt hopplöst när man har gubben hemma, det ska fikas stup i ett. Men jag får väl ta tag i det ordentligt senare, får väl kalla mig novemberkaktus då istället, haha.
Ha en fin fortsättning på veckan.
Kram Elzie

Rosor och ruiner sa...

Det är verkligen speciellt med blommor som man ärvt! Jag har mest perenner i trädgården, som kommer kära släktingar som gått bort, och det är nåt speciellt att se dem komma tillbaka år efter år. SOm jag kan tänka mig att det är med din kaktus!

my white mess sa...

grattis till awarden!
Roligt att ha en kaktus som har affektionsvärde:-)
Ha en fin dag
kram Malin

Ninni sa...

Vilken trevlig och intressant blogg! Här följer vi gärna..*ler* Har just fått min första julkaktus och kanske kan jag få den att leva länge..med goda råd. Nu ska jag fortsätta kika runt hos dig och din trädgård..
Ha en fin dag.
Hälsn. Ninni

Tiger sa...

Ser ut ungefär som mina ärvda novemberkaktusar! Jag tror att de kommer från mormor, men det kan vara farmor också... Jag har 3 st riktigt gamla, varav en är en hängkaktus som fyller stor del av ena köksfönstret. De andra två ser ut som din.

Grattis till awarden! Den är du verkligen väl värd!

Januarihälsningar
Elisabet

skifferhuset sa...

Å vad mysigt med en kaktus från farmor, förstår att den har några år på nacken även om du har ett skott av den! Ha det gott! Kram Iréne

Eleonora sa...

Härlig kaktus. Jag såg ju hur den blommade ymningt för inte så länge sedan. Det är en sådan där snäll blomma som kommer tillbaka varje år.

Tänker på dig och önskar allt gott till dig min vän. Många kramisar

Mon jardin en ik sa...

Så det kan vara. När julgranen åkte ut kom min nedärvda kaktus på sin egen plats igen precis som hos dig.Min kommer från mormor,sedan hade mama den och nu är det min tur.Jag kommer ihåg att den stod alltid på ett speciellt ställe. Mormor gick bort när jag hade hunnit fylla 25 år.
Ha det gott.
Anje

Viola sa...

Ett vackert minne du har där hemma, lycka till hälar jag till alla smörblommor :) ha en fin dag, kram

Joanna sa...

Hej! tänkte bara tipsa om att jag just nu har fler tävlingar på gång i bloggen bla kan man vinna fina nagellacker, träningskläder och presentkort på 500 kr på vitvarorSå passa på att gå in och anmäl dig!
Om du inte vill ha sånna här komentarer så ber jag om ursäkt och hoppas du får en bra fortsättning på nya året kram joanna :)

Gunilla sa...

Visst är det trevligt med växter som går i arv. De flesta jag har är faktiskt drivna från skott jag fått av nära och kära.

gunsan sa...

Hejsan, hittade hit gennom "Livets goda stunder" ;)

Blev så nyfiken på smörblommeprojektet, måste kanske läsa på lite, men vill gärna vara med;))

Vilken härligt stor kaktus o vad härligt att den är så gammal;))

kramizzzzz