onsdag 8 februari 2012

Stickestrumpa och mjölsäck

Nu har jag fått strumpstickning på hjärnan! De här strumporna är de femte på kort tid. Det är många som "jagvillocksåha"! Jag stickar i ullgarnet 7 bröder från Rusta. Mycket bra och prisvärt!


Och långa skaft ska det vara. Och tre knappar på rad ska sys fast på skaftens överkant. Det bästa med strumpstickning är att det går att sticka överallt... framför tv:n, när man åker bil och när man väntar på vårdcentralen. Som igår när jag äntligen (efter fem månader) fick göra spirometritestet. Och det verkar som mina lungvärden är helt okej nu... tack och lov! Ingen astma... och ingen KOL, det som jag var mest rädd för.


Min nya kudde, mjölsäcken, gör mig också på gott humör. Jätteskön att lägga bakom ryggen när jag sitter i kökssoffan och stickar. Kommer från H&M Home. Tillsammans med en annan kudde som ni får se en annan gång!

Nu längtar jag efter att trädgårdsmässorna börjar. Och håller tummarna att jag ska vinna biljetter till Nordiska Trädgårdar.

En skön onsdag önskar jag er.

25 kommentarer:

Ezter sa...

Vad duktig du är! Skönt spirometrin gick bra!

Vform sa...

Hej Eva-Mari!
Har missat flera av dina fina inlägg när jag var på resa!
Men tur att de går att läsa i efterhand :)
Jag har också stickningen på hjärnan just nu, men mina är till 'småfolket' :○)
Det har mest blivit festmat hos alla vänner nu en vecka, men nu är man hemma igen ...
HÄRLIGT gammalt staffli du fyndat !!
Ha en fin dag!
Kram Vivan

Elzie sa...

Ja, nog är det roligt att sticka strumpor alltid. Och nyttigt för fingrarna har jag känt, dom blir mindre stela!!
Ja, någon trädgårdsmäss lär jag inte komma till, men längta till den tiden kan man ändå.
Hoppas du har en fin dag.
Kram Elzie

Lotta-livets väv sa...

Har gjort en läsrunda på din blogg, long time no seen. Grattis till dina minuskg. Härligt!...och så sant....det finns inga genvägar...mindre mat och mer motion är det som gäller. För egen del har jag inte lyckats få in i min hjärna att med åldern krävs mindre portioner och efter den hemska höst som jag lämnat bakom mig har jag dragit på mig för många nya kg. Lätt att hemfalla åt enkla, snabba kolhydrater när all ork tryter.

Vad roligt det var att läsa om din butik. Kan just tro att det verkligen var något som passade dig, med dina kunskaper och din blick för det sköna.

Verkar som om stickningen verkligen kommit igång överallt i stugorna. Själv är jag het på stickmaskinen och har sedan jul fixat mig en "kollektion" i mörkgrå/turkos ull bestående av kjol, tröja, kofta, långväst, benvärmare och pannband. Två vanliga bruksvästar i ljust grått ylle och sedan en tunika i tunt, tunt lingarn. Nästan genomskinlig!
En mörkblå kofta som ska förses med virkade volanger i två olika blå färger är snart klar också.....och sedan det där lilla arbetet i vilstolen, en spindelsjal som sakta växer fram. Jag känner mig så jätteglad varje dag och det är en lisa att känna så igen!
..men visst längtar jag ut. Sitter på övervåningen och tittar ut över trädgården och inser att här kommer att krävas många timmar med spaden i näven......så innearbetet måste skyndas på......
Många kramar
/Lotta

lisashus sa...

Oj, så du stickar och så duktig du är! Femte paret!!!! För längesen stickade jag också sockor, men vet inte om jag kommer att klara den lite knepiga hälen nu...!:) Dina ser jättegosiga ut och mjölsäcken så läcker och säkert effektiv när du stickar! Tack för tipset på garn!

Grattis till lungvärdena - så skönt att veta!

Ja, jag längtar också efter trädgårdsmässan, men snart är vi där och jag hoppas också på vinstbiljetter!

Ha en fin dag!
Kramar
Lisa

Villa Ryttarängen sa...

Oj vad du är flitig! Jag har stickat ett par i hela mitt liv, de enda oxå. Till maken. skönt att du inte hade kol eller astma.jättefräck kudde hade du med. Kram Pia

Vardag och flärd sa...

Det är så mysigt att sticka och du gör jättefina strumpor! Jag håller på med "uppstickare" nu så jag ska lära mig att sticka på strumpstickor. Det är så roligt att det är efterfrågan på handstickade strumpor - och vackert är det!
Kram Eva

gunsan sa...

Härligt att spirometrin gick bra(stavade jag rätt nu?)

Vad fina sockorna blir o det är ju så skönt med långa skaft, du gör mig så sugen på att testa att sticka igen;)

Tror jag ska ta o kika på Rusta nästa gång vi far till stan, hoppas att de har garn här hos oss;))

kramizzz

Unknown sa...

Fina sockor och visst är det skönt med höga skaft. Knappar blir det där lilla extra som gör pricken över i.
Sån mjölkudde har jag sneglat på till min kökssoffa.
Ha de gott, kram Ing-Britt

promenader på landet sa...

Vad flitig och duktig du är! sockarna är verkligen jättefina! Må så gott kram från vännen Maria

Cajsas Faster sa...

Visst är det kul att sticka. Stickade massor till julklapp och nu har jag börjat igen, men bra med tips om garn från Rusta, det ska jag kolla.

Tack för hälsningen, snart är jag på banan igen:)

Kram Marie

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vilka fina sockor och så fin blå färg!! Bra tips om garnet, ska kika efter det nästa gång jag är på Rusta. Så bra att testet visade önskat resultat. Vilken fin mjölsäck! Det är bra att ha riktigt stöd för ryggen när man sitter och handarbetar.

Önskar dig en fin kväll!
Kram,
Regina

Lisbet sa...

Strumpflugan verkar ha bitit dig också! Visst är det avkopplande med en stickning på de mest olika platser. Passar överallt.
Knappar var en kul idé!

Jag längtar jag också... :)
inte länge kvar nu till våren
kram

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Vilken snygg kudde, rolig idé med mjölsäck :-)
Vad flitig du är med stickorna! Med denna kyla är det nog skönt med ett par rejäla ullstrumpor.
Ha det gott. Kram, Ingela

Steekjes en Stygn sa...

Härliga långa skaft du stickar på strumparna. Jag håller just nu på med lite virkning och (mest) syarbete.Snygg kudde du har.och vilken underbar kanna du hittade påsecond hand.Ser den framför mig med sommarens vackra bukett. Snart är det dags igen...då får vi jobba i våra trädgårdar igen.
Ha det gott.
Anje

Felix sa...

Så fina sockor du stickar! Jag instämmer i "jagvillocksåha"! Jag har precis avslutat en sjal och påbörjat nästa stickprojekt som är en mössa. Har gärna något på gång så fort jag sätter mig framför TV:n. Jag har en gammal strumpstickning som bara ligger, men jag tycker att det är såååå krångligt att hålla reda på alla små stickor som är i vägen för varandra... Mycket enklare att sticka mössa med rundsticka! ;-)

Skönt att du är ok enligt kollen!

Vinterhälsningar
Elisabet

www.pil-lena.blogspot.com sa...

Oj vad man får idee`r när man kikar in i bloggarna . Riktig skaparlust , mjölsäcken var ju ett roligt inslag på kökssoffan.
Hälsn.Lena

Mejrams! sa...

Ja, precis samma färg som Skorpan och jättefina är de. Det är konstigt det där med raggisar men de väcker någon slags habegär - precis som du skriver - jagvillocksåhakänsla.
Skönt att höra att testet var bra, alltid nervöst och vänta på provsvar./Kram Merja

Viola sa...

Tycker du kan sticka ett lager och vara med på årets julmarknad..nu är jag ute i god tid som du er..:) ha en fin dag, kram

skifferhuset sa...

Hej vännen! Flitig som en myra! Vad fina sockorna blir! Skönt att allt var bra med dig! Kram Iréne

Annelis hantverk sa...

Så vacker och speciell den kudden var! Jättefina och sköna sockor du har på stickorna!
Kram!

Snäckskalsdalen. sa...

Undrar om inte hemstickade strumpor är på väg tillbaka in i våra liv igen! Jag tycker det verkar som om det är högsta mode och alla vill ha det. Och det är ju så mysigt och hur mysigt ser det då inte ut på din soffa, en stickning, myskuddar och lugn och ro. Och långa skaft. Vem minns inte när det var för korta skaft och kanten gled ner och under hälen....
Agneta kramar

Högagärde sa...

Vilken härlig sittplats du har där i kökssoffan.

Rosor och ruiner sa...

Så duktig du är! Har endast stickat ett par strumpor i mitt liv, och det blev två olika storlekar på dem...=)

Så skönt att du inte hade KOL!

Vitt hus med svarta knutar sa...

Okej då, gråblå;-)

Kram,
Regina