fredag 10 februari 2012

Kan man leva utan böcker?

Här tillbringas mycket tid, speciellt nu under vintern. Att sätta sig här med fötterna på pallen och ha en hög olästa böcker som väntar... det är livskvalité för mig!


Den andra kudden, också den från H&M Home, har fått en plats i stolen. En skalbaggekudde, men inte vilken som helst, nej, en Coleoptera, Coccinella ocellata... en nyckelpigekudde.


Nu är ju stolen så bekväm ändå, knappast behövs en kudde bakom ryggen. Men jag tycker den passar just här. I min läshörna.


Just nu läser jag Liza Marklunds Du gamla du fria. Men ytterligare fyra böcker väntar på sin tur. Härligt! Vad har ni för böcker på gång?

Med eller utan bok, hoppas ni får en riktigt skön helg.

32 kommentarer:

Lilla Huset sa...

Nej, det kan man inte! Böcker är ju så berikande. Jag är dock en periodare. När jag läser vill jag ha flera stycken på rad, sen kan jag vara utan ett tag. Senast läste jag Läckbergs Fyrvaktaren och Änglamakerskan. Nu har jag inget på lut, kanske det blir en Marklund. Ha en riktigt skön bokhelg!/Kram Merja

lisashus sa...

Ja, precis så är det! Det är verkligen livskvalitet att ha tid att läsa böcker! Nej, jag har ingen på gång just nu, men har just läst Natacha Kampuschs berättelse om hennes fångenskap! En fruktansvärt ruggig historia! Ibland överträffar verkligheten dikten!
Så härligt det ser ut med stolen och kudden - den som jag har frågat efter, men den hade inte kommit in i butiken ännu när vi var i Sthlm!

Jag har ju en likadan Lamino med fotpall - en favorit hos mej också!
Ha en härlig fredag bland dina böcker!!! (Jag smygläser titlarna här och får en del tips..:))!
Fredagskram
Lisa

Annelis hantverk sa...

Så skön läshörna du har och sådan mängd med böcker! Snygg kudde!
Hos mig blir de en skön helg utan böcker!
Kram!

Skaparglädje sa...

Ser att boken "Eldvittnet" ligger överst i bokhögen. Jag har precis läst ut den. EN bok man gärna sträckläser, svår att lägga ifrån sig.
Kram!

Ezter sa...

Ler åt din översta bild, så planerar vi att ha det i vårt gamla sovrum!
Just nu läser jag "Det bästa av allt" av Rona Jaffe. Har 3 böcker som jag fick från Mångmamma, som väntar. Sen köpte jag två pocket igår...

A House With A View sa...

Jättejättefin läshörna!!!! Snygg bokhylla och en sån där stol VILL JU JAG OCKSÅ HA!!!! Hihi. Härlig mix av möbler och kudden blev pricken över i:et! Vad himla fint du har det!!!!

Stöööörsta fredagskramizen från aka

Vardag och flärd sa...

Härligt att ha en läshörna! Och din kudde gillar jag, annars brukar jag inte tycka om djurmotiv på kuddar men denna var riktigt fin!
Utan böcker blir det tomt - just nu läser jag en Nora Roberts.
Ha en fin helg!
Kram Eva

Mycket annat & lite betong sa...

Vilken mysig läshörna!
Jag läser faktiskt inte så mycket nu. Oftast blir det trädgårdsböcker och andra faktaböcker.
Men när jag väl läser en bra bok då läser jag. Hela tiden!

Hoppas att du får en skön helg där i läsfåtöljen!
Agneta

Mon jardin en ik sa...

Nej, utan böcker kan man inte leva. Jättefin läshörna du har med en snygg kudde. Här ligger det en trave med svenska böcker som jag köpte när jag var i Sverige sist. Bl.a. dem sista av Liza Marklund, Kajsa Ingmarsson och Kerstin Ekman.Brukar alltid köpa det som har kommit sist av svenska författare. Tycker inte om att läsa dem i översättning. Allt annat som väntar är på holländska.
Ha det skönt i din läshörna.
Anje

Hem & Drömmar sa...

Hejsan!
Vilken mysig läshörna du har. Önskar verkligen jag kunde slappna av och njuta av en bok. Har faktiskt aldrig klarat att läsa en hel bok, jo barnböcker ;).
Har försökt såå många ggr och fått sååå många tips om vad och hur jag ska läsa. Läser några sidor för att upptäcka att jag tänkt på något helt annat eller fantiserat mig längre fram i boken och måste bläddra tillbaka och börja om ;).
Oj vad jag bladdrar på, du har väl tröttnat för länge sen.
Vill önska dig en riktigt skön helg innan jag slutar skriva iaf.
Kramar ing-Britt

Hem & Drömmar sa...

Hejsan!
Vilken mysig läshörna du har. Önskar verkligen jag kunde slappna av och njuta av en bok. Har faktiskt aldrig klarat att läsa en hel bok, jo barnböcker ;).
Har försökt såå många ggr och fått sååå många tips om vad och hur jag ska läsa. Läser några sidor för att upptäcka att jag tänkt på något helt annat eller fantiserat mig längre fram i boken och måste bläddra tillbaka och börja om ;).
Oj vad jag bladdrar på, du har väl tröttnat för länge sen.
Vill önska dig en riktigt skön helg innan jag slutar skriva iaf.
Kramar ing-Britt

Pia Gustafsson sa...

Härlig lässhörna du har. Jag började läsa Änglamakerskan av C. Läckberg, men jag har ingen läsro alls. Fin kudde har kikat på den jag med. Kram Pia

gunsan sa...

Nu har jag precis börjat med Vecka 36, men har nyligen läst ut Jonas Moströms näst sista bok........hahaha, nu tappade jag namnet precis, men bra var den;))

Kramizzzzz

Snäckskalsdalen. sa...

Haha - Gustavs grabb har jag precis börjat på!

Och så läser jag Joan Didions Ett år av magiskt tänkande och, jag har en stor hög som ligger och väntar, bl av Karl Ove Knausgårds Min kamp och Charlotte Brontes Jane Eyre.

Och utan böcker nej, det skulle inte vara så kul, det skulle inte gå överhuvutaget.

Vi har ingenstans att hänga tavlor längre, det är bokhyllor överallt. Jag älskar böcker!

Och nu börjar snart bokrean, jag har redan varit inne och bökat runt på bokus....mmmm!

Kudden är ju jättefin, trodde först det var en skalbagge av Lisa!!!

Agneta kramar

Cajsas Faster sa...

Den "hörnan" som mer som ut som ett bibliotek ser verkligen lugn och skön ut. Förstår att du njuter där. Jag längtar efter en bra fåtölj som ska bli min favoritläsfåtölj...

Jag läser en del av Karin Brunk Holmquist just nu och har lånat nån ny av Agneta Sjödin... får se hur mkt läst det blir i helgen. Store sonen fyller 20!

Kram och trevlig helg. Marie

Snäckskalsdalen. sa...

Glömde säga att jag läser inte krimmi böcker, aldrig. Dom löser alltid fallen och jag gillar inte våld, det räcker att läsa dagstidningarna. Så var det med det. KRam igen

skifferhuset sa...

Hej! Ja här är en sann bokälskare till, har alltid böcker runt omkring mig! Håller på att läsa om Zlatan, si så där är den! men det ligger många andra som väntar, läser gärna självbiografier! Ha det gott i läshörnan å en fin helg! Kram Iréne

Vform sa...

Åå, vilken skön läshörna du har!
Kudden är riktigt läcker!
Jag är inne i en "ickeläsperiod" ...
kanske veckotidningen får sig en omgång!
Jo, tänk om vi kunde ha träffats ... :O)
Ha en skön läshelg!
Kram Vivan

Ninnis sa...

Svaret är lätt...NEJ det kan man inte...=)

Ha en skön och lustfull läshelg !!!

Kram Ninni

bakom berget sa...

Vilken skön läshörna du har! Jag har lite funderingar på att ev skaffa lite bokhyllor och fåtöljer till vårt fd vardrum. Skulle vara skönt att ha en liten bokhörna där.Jag har väl mest faktaböcker egentligen. Vanliga böcker läser jag mest på semestern eller så. Jag har kommit på att det är så lyxigt med talböcker. Så gott att krypa isäng på kvällen, släcka lampan och bara få lyssna när nån annan läser högt. Just nu har jag inget på gång.
Ha nu en riktigt skön helg!
KRAM Åsa.

Anonym sa...

Så lika vi är...samma fåtölj,älskar böcker och blommor och så Borderterrier !!! Men jag tycker det börjar bli svårt att hitta några bra böcker i min ålder ,läser mycket deckare men börjar tröttna på det...just nu inne på lite mer biografier/verklighetsskildringar som Väninnan av Eva Franchell (om Anna Lindh ,hade inga förväntningar på boken men den var mycket bra och intressant) en annan bok som intresserade mig var "Frälst ,förmögen,förskingrad" av Ewonne Winblad ..den handlar en del om Norrköpingstrakten därav mitt intresse :-) Just nu läser jag Siri Hustvedt "Sommaren utan män" men jag har svårt att greppa den,hon får alltid så bra kritik men mig fångar den inte :(
Köper du böcker eller lånar du ?
Kram Eva P i Norrköping

September sa...

Så trevligt det ser ut!

Och nej, nej, nej ett liv utan böcker går bara inte. Inte bara böcker att läsa med ögonen utan även ljudböcker, där jag för tillfället lyssnar på Harry Martinssons Nässlorna blomma. En sån där klassiker som jag inte tagit mig an tidigare... Torsten Wahlund läser och den är riktigt bra, går lätt att städa och stryka till. ;0)

Med ögonen läser jag Linda Olssons senaste "Det goda inom dig" och i högen som väntar ligger bl.a. Håkan Nessers senaste samt Guillots Brobyggarna och Water for Elephants av ... ?... Minns inte.

Ha det så bra och jag kan berätta att smörblommeprojektet gjort att det numera finns 4 kg mindre av September. *glad*

Lillemor sa...

Ja du är som jag det går inte att leva utan böcker. Har ständigt en bok på lut.
Nu börjar bokrean så det blir att hitta bokfynd och lägga på hög.
Ha det så gott i din fåtölj.
Kram LIllemor

annika sa...

Nuförtiden läser jag inte så mycket. Förr hade alltid en bok på g. Kanske har det med jobbandet att göra. Jag lyssnar på Niceville och har sista cd:n kvar. Det passar mig bra att sy och lyssna. Hinner liksom inte med att krypa upp och sätta mig så. Har massor av böcker som jag nu har rensat ut och tänkte lämna på antikvariatet i Wadköping.
De fina tossorna fick jag av en jobbarkompis. Hon har stickat dem och sen tovat. Oj så goa de är. har dem på nu.
Har precis stekt ägg till mackorna som ska med ut på skridskoturen om en liten stund. Solen ska värma oss i dag.
Såg att du också fått dille på att sticka raggsockor. Det är rätt skönt att ha en stickning att sätta händerna i en liten stund där i soffhörnet. Skönt att dina lungor var ok.

Kram

Mon jardin en ik sa...

Ugg"s är stövlar som ALLA ska ha.Tror dem kommer från Australien. Man kan ha dem sommar som vintyer fast dem är pälsfodrade.
Fin söndag.
Anje

nattugglan sa...

ja säg det den som kunde va utan böcker..inte jag i alla fall... Nu är jag inne i en läsperiod.. håller på med Nora Roberts bok Nyckeln till ljuset..det är ju en triologi..ser i din hög att jag har 3 av dem som jag skall läsa..Och din läshörna är en dröm.. en sån skulle jag vilja ha , kunna sätta mej ner i lugn o ro.. ser så himla skönt ut..

Tiger sa...

Förstår att du trivs där i läshörnan! Skulle gärna ha en likadan fåtölj. Själv lyssnar jag även på ljudböcker i bilen på vägen till och från jobbet. Ett sätt att få tiden att räcka till mera... ;-)

Du får gärna bidra med några lästips till Biblioteksbloggen... ;-)

Soliga vinterhälsningar
Elisabet

hemma på Hasselgatan sa...

Nej, leva utan böcker kan jag inte.
Jag är en periodare när det gäller läsning.
Genom jobbet blir det facklitteratur som man måste plöja igenom.
"Privat" läser jag lite av varje, gärna böcker som finns i en serie.
Väldigt sällan deckare numera.
Ljudböcker i bilen när jag reser långt.
Ha det skönt i din härliga läshörna.
Kram
Agneta

Britt sa...

Jag har inte läst så mycket förr men något hände i somras och nu läser jag någon har tom hänt att jag har haft två på G. nu läser jag 100 åringen som hoppade ut genom ett fönster....//Britt

Elzie sa...

Böcker kan man inte leva utan. Måste ha minst en på gång, oftast är det två, haha. Men så fint som du har det i din bokhylla har jag det inte. Kan bero på att bokhyllan är alldeles för liten. vill köpa nya, men gubben tycker jag ska slänga ut lite böcker istället. ALDRIG I LIVET!!! Här slängs inga böcker, haha.
Skön läshörna har du där. Skönt att gotta ner sig i.
Hoppas du har en bra söndag.
Kram Elzie

Frøken Anker sa...

Jeg kan ikke leve uden bøger. Jeg står i en overgang. Er lige blevet færdig med en bog, og skal så vælge en ny. Jeg har tre liggende, som jeg glæder mig til at læse.

Hav en dejlig aften

Madeleine sa...

Jag ska precis börja lyssna på Lizas nya. Jag lyssnar ofta på ljudböcker när jag Power walkar eller tränar. Senaste året, sen mamma dog, har det dock bara blivit någon enstaka, men nu är jag på g igen.

Ha en skön vecka!

Kramiz Madde