onsdag 1 februari 2012

En vanlig dag för en Smörblomma

Många ställer frågor om vad jag äter, hur mycket jag tränar och om vad jag egentligen gör för att gå ner i vikt. Därför så skrev jag upp exakt vad jag åt igår, tisdagen den 31 januari.


06.45 Frukost... ½ grapefrukt, 1 knäckesmörgås (Wasa Sport) med bredbar hushållsost (Fjällbrynt, med lite starkare smak) och en kopp the½ glas vatten och en medicintablett.

09.00 En mugg kaffe.

11.00 En mugg kaffe och 1 skiva Finn Crisp med vanlig prästost.

13.00 Lunch... ca 2 dl Krögarpytt, ett stekt ägg och några skivor smörgåsgurka. 1 glas vatten.

15.00 En mugg kaffe.

17.30 Middag... kokt torsk med hollandäsås och dill, 2 kokta potatisar, råriven vitkål + äpple. Ett glas rödvin.

20.00 Ca 15 salta pinnar.

21.00 Kvällsmacka... en skiva Finn Crisp med bredbar ost.

Fri frukt dessemellan. Igår blev det 3 clementiner och 1 äpple.


Motionen består av en stycken hundpromenad per dag, ca 1 timme vid soligt väder, mindre vid tråkväder.
 
.........................................................

Portionernas storlek har jag som ni vet minskat men fortfarande blir jag helt mätt. Att det råkade bli sån smalmat som kokt fisk igår var en tillfällighet. Jag lagar helt vanlig husmanskost, steker alltid i smör, använder mycket creme fraiche, rotfrukter, grönsaker och äter väldigt mycket frukt. Och jag vet att jag ska dricka m e r vatten!!

Av tidigare erfarenhet vet jag att bara jag slopar kaffebröd och godis i veckorna så går jag ner i vikt!

Så såg min tisdag ut. Inte konstigt alls förutom de salta pinnarna som var kvar från helgen. Det gäller att bestämma sig.... att vilja förändra. Och det går! Jag vet också att det blir bakslag ibland. Men det gör inget... om man till vardags är bestämd!

Ha en fin vecka alla Smörblommor!

17 kommentarer:

promenader på landet sa...

Hej! Vi äter ganska lika du och jag! Jag är ju från Dalarna så jag har också messmör på knäckebrödet:) Må så gott kram från Maria

Vardag och flärd sa...

Du äter något mer än vad jag gör och jag har fortfarande inte gått ner ett enda hekto! Något måste vara fel!
Motionerar gör jag ungefär som du, kanske något kortare tid.
Ja ja, vi får väl se hur det går här!
Kram Eva

Ezter sa...

Har kommit av mig lite, men tar nya tag. Skulle bara ge mig ut på promenad varje dag!

Vardag och flärd sa...

Tack för ditt svar, jag har faktiskt funderat på om jag äter för lite, men då tycker jag ändå att det skulle märkas så småningom. Sista tiden har jag ätit lite oftare. Dessutom slarvar jag lite på helgerna men känner också att jag inte kan vräka i mig lika mycket som tidigare - så något har ju hänt i alla fall.
Jag ska hänga i!
Kram igen!

lisashus sa...

TAck för tipset! Sånt behövs verkligen! Det verkar ju absolut inte som någon svältkost - verkligen inte!

Själv syndade jag igår och åt en semla....attans!!!!!
Jag måste verkligen skärpa mej så idag så.....!!!

Gör gärna flera dagsmatsedlar - jag tackar och tar emot!!!!
Ha en härlig dag!
Kramar
Lisa

Mon jardin en ik sa...

Att äta mindre portioner det tror jag verkligen på. För mig gäller också att om jag bara slopar fikabröd och chocolad då går jag ner på direkten.I måndags gick det fel för då blev det färska bullar när jag var på syjuntan i svenska kyrkan. Kunde inte låta bli.
Får skärpa mig igen nu.
Anje

Pia Gustafsson sa...

En alldeles perfekt dagsmený. Jag tror ju att dagliga promenader är bland det bästa och att äta mindre portioner, precis som du skriver. Jag som nästan aldrig äter kaffebröd eller godis i veckorna vet inte vad jag ska dra ner på. Sluta med ost? Jag får väl gå lite längre och inte dricka vin alls. Duktiga du! Och tack för att du delar med dig. Men skam den som ger sig.

Vitsippan sa...

Hej !

Oh så mycket god mat Du petar i Dig.

Nu har jag influensa som sätter ner matbegäret, det blir mest flytande och massor av vatten och teer.
Men jag har sagt till Gerda på Hälsoenheten att jag är med i detta projektet, så inte förrän i Juni ville jag komma.Det går väldigt sakta ner.1hg i veckan.

Det blir två små promisar morgon o.em.då jag byter vatten och utfordrar katterna.

Ha det så bra !

Kram Mi

Snäckskalsdalen. sa...

Tack Smörblomma nr 1!

Vi äter nog ungefär samma, men jag har inte gått lika mycket och långt med hunden som jag brukar plus att jag inte tagit en skiva ost, jag har fullkomligen murat på med ost och det har jag gjort lite in emellan så där som man inte ska.
Det är inte bra, då blir man stabbig, precis som jag känner mig nu.

Det var livgivande att läsa din meny, tack, nu fick jag ny kraft, det känner jag. Och så grämer jag mig inte mer över det här utan nu fortsätter jag på den inslagna vägen på allvar.

Jag mumlar mitt mantra, smörblomma, smörblomma, smörblomma......

Nu skiner solen - ut och gå med mig!

Kramar

Fru C sa...

Oj, nu blev jag lite stressad.....för jag slarvar otroligt med maten just nu och med motionen. Oj, oj....var ska det sluta för mig ;) Jag är nog redan ute från projektet känns det som....hoppas på den här månaden....kan bara bli bättre än förra.

Kram på dig//

Lillemor sa...

Vad intressant att läsa din matsedel. Vi äter ganska lika men jag har slutat äta potatis och väljer bulgur istället.
Det är jättegott.
Kram Lillemor

Ninnis sa...

Mindre portioner och motion...eller som någon sagt...sunt förnuft !!!

Du är jätteduktig...=)

Kram Ninni

gunsan sa...

Fin crips det kör jag med också o även sportbröd, men här blir det kaffe istället för te;)

Känner mig superduktig för idag är det onsdag o jag har hållt mig borta från mjukt bröd o fikabröd i drygt en vecka nu;))

Kramizzzz

Maria sa...

Hej å en god dag önskar jag dig. Det var hälsosam mat du äter tänk om man skulle klara det, nä inte jag i alla fall. Har kikat runt här i ditt röda hus och kommer gärna tillbaka , skall läsa om din dröm du förverkligade, farbror Claes. Nu skall jag samla ihop kroppen å gå ut med hunden i ett härligt vinter väder.
Kram från Maria

MaddeSign sa...

Vad kul att det går bra för dig! Mina matvanor blir sakt bättre, men fortfarande är det för mycket småätande och sötsuget är så starkt så att det lätt blir något sött även i veckorna...

Motionen har gått från ett måste till en regelbunden och lustfylld stund som får mig att må bra! Så efter en månad visar vågen -1 kg och fortsätter det så här så är blir det en Beach 2012 ;)

Ha en skön vecka!

Kramiz Madde

Malin sa...

Gött vad inspirerad jag blev! Jag hänger på, jag också. Denna veckan har gått riktigt bra. Mindre portioner och mindre sött, lite extra vatten och borta tänderna nån gång extra. Skärpet kunde jag dra åt ett hål mer i morse. Fint det!

nattugglan sa...

lycka till själv,,jag håller ju oxå på med "smörblomman"..Jag försöker att lämna bort godis (det går faktiskt jättebra) o så dopp (kakor o bulla) hela veckan.. unnar mej att doppa freda/lördag..o så är jag ut på promenad..inte alla dar nu då vi har haft så himla kallt..Potatis äter jag sällan..tar mera grönsaker..o jag borde dricka mera vatten, det vet jag.Men okm jag ha gått ner nått,, det vet jag inte.. nån cm har jag minskat i midjan...jjajjjaa,,det är bara att hålla på.