söndag 13 maj 2012

Härliga vårdagar


Två fantastiskt härliga dagar har vi haft... efter det stora regnet. Vi fick hela 58 mm! Nu behöver vi sannerligen inte vattna på ett tag, växterna mår jättebra av den rikliga rotblötan. Det riktigt syns hur det växer!


I Glädjehuset har nu alla sådder fått flytta in efter att solgardiner kommit upp, det vill säga jag tog våra sovrumsgardiner som nu har fått nytt liv! Återvinning är bra. Jag har invigt huset, suttit i korgstolen och njutit, tänkt att den här stunden är värd all vinterns vedermödor! Rena meditationskänslan därinne... mycket bättre än jag nånsin kunnat drömma om! Tack, min Gubbe, för att jag har fått ett eget Glädjehus!


Och inte har jag kunnat låta bli spaden i år heller! Tycker om att använda kroppen fastän jag vet att jag blir ledbruten flera dar efteråt. Ny rabatt, min tagetesrabatt, har börjat ta form. Jo, jag längtar efter tagetesar nu! Ser framför mig hur Ringblommor, vita Rosenskäror, blå Bergklint, vit Rudbeckia och mörkorange Tagetes samsas och bildar en glad rabatt!

Hoppas nu det sköna soliga vädret fortsätter i hela landet. Det blir ju så lätt att leva! Hoppas ni också får en fin vecka!

28 kommentarer:

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vad mysigt du har i ditt hus för glädje, där skulle jag gärna sitta för en pratstund med dig=) Växterna kommer trivas jättebra där. Kul med planerna för din nya rabatt.

Ha en fin kväll och en bra start på nya veckan!
Kram,
Regina

Cajsas Faster sa...

Jag är också sugen på Tagetes. har sått en hel låda full och köpt två påsar ringblommor. Jag gillar de blommorna!

Så härligt det ser ut med ditt Glädjehus. Det är underbara stunder när man sitter där:)

Ha det fint, hoppas du inte får för mkt träningsvärk..

Kram Marie

Annelis hantverk sa...

Så underbart mys ställe!
Dina Pärlhyacinter är ju så otroligt vackra i sin blåa färg!
Ha en fin dag!

Blommiga Rutan sa...

Åhh, det ser verkligen jättemysigt ut i ditt fina Glädjehus!
Låter som din rabatt kommer att bli riktigt fin!

Kram Anncathrine

Steekjes en Stygn sa...

Glädjehuset ser verkligen underbart ut. Att bara sitta där med sina växter och njuta av livet i stort och av våren.Jag vill också.....
Anje

Unknown sa...

Ditt glädjehus ser verkligen mysigt ut med de fina solgardinen och ja allt.
Ha de gott, kram Ing-Britt

annika sa...

Du är så bra på att fixa till det så det är så inbjudande. Jag sätter mig ner med Regina och dig och njuter en stund med lite småprat och en kaffekopp. Skönt och snyggt med gardinerna.

Ha en fin start på veckan i den härligaste vår.

Kram

Vitt hus med svarta knutar sa...

Jag håller med dig om att resultatredovisningen inte är viktig, utan som du säger att "rätta till sin vardag med lite sunt förnuft och en vilja till förändring". Det är precis det jag har gjort, för mig har det handlat om att bli medveten om vilka onyttigheter jag stoppat i mig, att äta mat med maximalt vitamininnehåll och att börja röra på mig och jag är så glad att det har gett resultat=)

Önskar dig en riktigt skön dag!
Kram,
Regina

Villa Ryttarängen sa...

Vad sirligt och avslappnande det blev med gardinen i glädjehuset. Din nya rabatt kommer nog bli superfin. Jag ska prova dubbel rosenskära i år. Kram Pia

Miruschka sa...

Åh så mysigt med ett alldeles eget Glädjehus, kan tänka mig att du kommer att tillbringa mycket tid där framöver:)
Kram♥ och hoppas du får en fin måndag!

Vardag och flärd sa...

Åh, ditt Glädjehus, så fint! Ljuvligt att sitta där! Jag har ännu inte en enda växt i mitt hus, har inte hunnit med det riktigt men det blir så småningom och om några år har jag bättre tid och då minsann .....
Din tagetesrabatt kommer att bli ljuvlig med alla gammeldags växter!
Ha en fin vecka!
Kram Eva

Anonym sa...

Vilka underbara Pärlhyacinter, vad har du gett dom?? Så sirligt det blev med gardin. Njut i fulla drag livet är kort. Vi ser fram emot en underbar sommar. Kram/Lizbeth

Merja sa...

Jätte fint ser det ut i Glädjehuset, precis som jag hade väntat mig:)
Ny rabatt låter härligt...vill också ha! Fast jag har svårt att se var de/den ska vara än så länge, men rätt var det är så vet jag nog.
Huset ska byta färg. Vilken är inte helt klart än, fast det lutar åt något ljusare.
Ha en riktigt skön vecka!

Annes vita rum sa...

Förstår att du är glad över ditt glädjehus! så fint det är och kan tänka mig vilken mysig och avkopplande känsla att slå sig ner där inne en stund;)Kramen Anne

Lisa sa...

Men mor vad fint det ser ut i glädjehuset. Jättefint med tyget där i taket och på sidan, du är så påhittig så. Kommer snart och ser på riktigt! Kram <3 <3

Felix sa...

Så fint du har fått det i ditt Glädjehus! Förstår verkligen att du är glad och trivs där!

Vårhälsningar
Elisabet

♥ Sojka ♥ sa...

Ja nu får vi bara hoppas att det håller i sig. Kan man få börja njuta nu! :)

Mejrams! sa...

Förstår att du gillar ditt glädjehus, ser hur underbart ut som helst. Sockblomman ska du absolut skaffa dig, den passar i litet mer halvskuggiga lägen och blommar länge. En perfekt marktäckare och helt underbar./Kram Merja

Elzie sa...

Ljuvligt har du det i ditt glädjehus. Om man bara hade ett sånt!!
Här skulle också grävas, men förkylning och blåst höll mig inne idag.
Ha en fin kväll.
Kram Elzie

Piffa och Puffa sa...

Vilken fantastiskt fin färg på blommorna. De måste verklligen lysa upp i er trädgård.
Kram

A House With A View sa...

Ååååh vilket jäääättefint uterum!!! Så superfint med den jättefina gardinen!!! Förstår att du trivs där!!

Kraaaaaam aka

A House With A View sa...

Ååååh vilket jäääättefint uterum!!! Så superfint med den jättefina gardinen!!! Förstår att du trivs där!!

Kraaaaaam aka

skifferhuset sa...

Vad mysigt du har det i Glädjehuset, en riktig oas! tagetes är bra å tålioga blommer, brukar alltid ha det hos mig, de enda som trivs här, eller så är det de enda jag klarar av!;) Kram Iréne

Anna-Maria sa...

Det ser jättefint ut i ditt glädjehus! Jag gläds med dig :-D

Snäckskalsdalen. sa...

Haha! Jag visste väl det att Glädjehuset skulle bli något utöver det vanliga, den fina gardinen var verkligen pricken över i! Och jag kan tänka mig att det är mysigt att sitta där och man har full utsikt! Myspys när det är som bäst!
En ny rabatt måste man göra sig ibland, det är kul!
Agneta kram

bakom berget sa...

Åhh så fint det ser ut i ditt glädjehus. Jag håller fortfarande på att klura på hur det ska se ut i mitt. Jag vill ha lite nya möbler. Kanske jag hittar nåt i helgen. Hoppas...för jag vill börja inreda där nu.
Jag har oxå vita gardiner som ska få bli solskydd. Visst är det bara såå jäkla kul att fixa med sånt där. Lycka till med dina odlingar!
Kram Åsa.

Britt sa...

vackert. //Britt

Eleonora sa...

Grattis söta du till det färdiga glädjehuset. Det ser då verkligen såå fint ut och jag kan riktigt känna hur fint man kan sitta och drömma och kontemplera där inne.

Kram från
Eleonora