måndag 21 maj 2012

Rabatten börjar ta form


Rabatten som jag anlägger enligt lasagne-metoden har börjat ta form. Jag började skissa hur jag ville att växterna skulle placeras. Helt plötsligt hade en rad med stenar hoppat in på skissen... vet inte hur det gick till?

Ringblommor, både eget frö och nyanskaffat, väntar på att få komma i jorden

Äsch, det vet jag visst! Jag gillar natursten och tycker att de tillför lite spänning i rabatten. Nu kommer de förstås inte att synas särskilt mycket när växterna etablerat sig. Men de finns där!


Jord och kompost har lagts på i ett rejält lager ovanpå de blöta tidningarna. Sen la jag stenböjen.... Kanske, kanske inte, ska jag fortsätta hela högerkanten. Vad tycker ni?

Nu är det klart för plantering. Väntar några dagar till så de små plantorna blir ordentligt avhärdade. Bergklintplantor har jag fått av dotter L och vet att många tycker att de är ett ogräs. Inte jag!


Blev så förtjust i dem när jag besökte Wadköping i Örebro för nåt år sen. Där fanns en hel rabatt fylld av blå bergklint... jättevackert! Så om de tar över hela min rabatt så gör det inget...

Vilket underbart väder vi fått! Så välkommet... och jag tror det ska bestå några dagar. Hoppas att alla kan njuta av samma sköna försommarvärme. Ha det gott!

21 kommentarer:

bakom berget sa...

Va duktig du är. Det kommer att bli såå fint. Den där klinten, är en favorit hos mig oxå. Just nu har jag inga, men jag ska tigga lite av en kompis som har :o)
Hoppas du får en fin måndag!
Kram Åsa.

Merja sa...

Så kul med rabatt planering och stenar kan man ju inte ha för många av. Säger en som ständigt håller ögonen efter mer;)
Tror att jag hittat en egen hägg på tomten att nosa på.
I helgen blev vi klara med baksidan. Färgen blev beige med vita knutar.
Ha det gott med lasangen!

Blommiga Rutan sa...

Oj så fint det kommer att bli!
Håller med dig, tycker också att bergklinten är vacker.

Hälsningar Anncathrine

Ezter sa...

Vad fint det är hos dig! Fin Klint, själv har vi alldeles för lite blommor. Men en blommande hägg har vi iallafall! Tyvärr blir det inga väldoftande syréner, vi kapade ju häcken...

Lilla Huset sa...

Så fin skiss du har gjort, det är litet annant mot mina kråkfötter på smörpapper. Jag gillar också bergklinten och inte är väl den ett ogräs, ja ett snällt sådant i så fall./Kram Merja

Tiger sa...

Så fin skiss - och det kommer att bli så fint i verkligheten också! Jag hade bergklint tidigare, men de verkar ha försvunnit! Tror att sorken har varit där och gjort sitt till eftersom de växte i skogshörnan...

Ja, nu njuter vi så mycket vi kan!

Soliga hälsningar
Elisabet

Rosor och ruiner sa...

Så fint det blir, och stenar tillför verkligen rabatten lite extra. Tror det blir fint oavsett hur du gör, med det som är eller om du kör ut en bit till.
Om det inte vore så tungt skulle jag gärna ha mycket fler stenar i trädgården! Skulle vilja ha en jättebumling någonstans men som sagt, nån skall ju ta dit den också...
Ha det gott i värmen!

Mon jardin en ik sa...

Så fint din skiss ser ut. Det blir nog väldigt bra.Önskade att vi hade lite av det vackra vädret.Det är kallt och trist här och det har regnat hela natten och förmiddagen och det ser inte ut att det ska bli bättre än.Även i morgon ska det bli regn.Mina stackars små plantor som precis började komma(tagetes, ringblomma och zinnia) drunknar väl nu.
ha det gott.
Anje

Britt sa...

Jag håller på att bli tokig på min bergsklint, nästa år skall den till en egen rabatt. Sten kan man inte få för mycket av. Ha det bra //Britt

Marie sa...

Oj, vad jag är dålig på att planera för hur det ska se ut i rabatterna, borde nog ge mig på att göra små ritningar jag också!
Vad fin du kommer att få:)
Kram♥

Pia Gustafsson sa...

Det kommer bli så fint, gillar stenarna som hoppade dit. Härligt med skissandet. Bergklinten är jättefina och klipper man ner dem så hinner de blomma igen lite senare. Kram Pia

Rosa i huset i vitt sa...

Det ser ut att bli kanonbra ...spännande att se resultaten.

Ha en bra vecka
Kram Rosa

Lillemor sa...

Så fiffigt att rita upp hur rabatten ska se ut.
Jag brukar mest plantera och så blir det som det blir.
Håller med dig naturstenar är så vackert.
Kram Lillemor

Vardag och flärd sa...

Jag har också lagt stenar i rabatterna, på våren innan växterna blivit stora ser det så trevligt ut!
Kram Eva

Isas Trädgård sa...

Hej Eva-Mari !

Jag har massor med Bergsklint i min trädgård och den sprider sig lavinartat (du hade gärna fått hur många plantor du vill om du inte redan fått från annat håll !)
Jag gillar också färgen och den blir riktig maffig när man sätter många plantor !
Skall bli kul att följa din rabatt och se hur den växer fram !
Ha det så gott !
Kram /Isa

Anna-Maria sa...

Jag tror du gör helt rätt som planerar in lite större stenar också.Ha det bra.

lisashus sa...

Jag tror din rabatt blir jättefin och stenar är alltid så fint i alla sammanhang! Det blir säkert jättebra när det blir klart och säkert kommer du på saker hela tiden, det är ju så det ska gå till!

TACKAR varmt för din grattishälsning hos mej!
Kramar
Lisa

Lena sa...

Stenar är bra!!! Jag älskar stenar i rabatter! Dessutom håller dom kvar värmen. Det kommer att bli jättefint!

Eleonora sa...

Såå fint det kommer att bli i din rabatt. Du har ju också arbetat ut ett snyggt schema, som du ska följa. Stenböjen tycker jag ser fin och intressant ut.

Trevlig onsdag och ha det gott i det sköna vädret vi har fått! Kram

Anonym sa...

Oj, så fin skiss du har gjort! Det är minsann ordning och reda på dig, men det visste jag ju redan... :) Ser fram emot att se resultatet i verkligheten. Kram Adina

Lisa sa...

Klart du ska en stenrad. Det blir fint! kram