onsdag 23 november 2011

Att låta sig inspireras

Jag har tidigare berättat att jag tycker mycket om Karin Larsson. Ja, förstås även Carl och hemmet Lilla Hyttnäs i Sundborn. Klicka här så kommer du till Carl Larssongården. Där tröttnar jag aldrig på att strosa runt och följer oftast med på visning av deras hem. Eftersom jag är född inte så långt därifrån så har det har blivit många besök under årens lopp.


Det är svårt att inte inspireras av Karins konstnärsskap. Hennes sömnader av kuddar, draperier, gardiner, dukar, kläder är utsökta och känns aldrig förlegade. Nu, mer än nånsin, är hennes textilier rätt i tiden. Nu ser vi allmogemönster överallt.


När jag sydde min kalasklänning och gjorde applikationen framtill så ville jag göra mer... men att använda nål och tråd passade mig inte just då. Maskinen stod ju framme och tyg i lämplig kvalité och färg fanns inom räckhåll!


Det fick bli en långlöpare i applikationsteknik med rak- och zickzacksöm på symaskin. Det snabba tillvägagångssättet passar mig! Det blir klart direkt... och roligt är det.


Nu hade säkert Karin använt lite mustigare färger (och annat material), men nu är det bara så att de här milda färgerna tilltalar mig och känns skönast i mitt hem... men inspirerat mig, det har hon gjort!

Oftast är det ju tron att resultatet måste vara så perfekt som hindrar de flesta att släppa loss kreativiteten. Nej, leta i tyglådan och släpp fram lusten och lekfullheten. Och om det inte blir nåt av det hela... så har man iallafall haft roligt en stund!

En av mina längtor är snart här... advent! Advent betyder ankomst. Så var välkommen kära advent!

21 kommentarer:

A House With A View sa...

Gud så jättefint!!! Vad duktig du är att få till det! Det låter lätt när du beskriver tillvägagångssättet men det tror jag verkligen inte att det är, vilket arbete!!!!! Imponerad! Och det vore ju helt enkelt uuunderbart med en utlottning om en sån fin löpare nästa gång du blir sugen att sy lite, snäääääälla, haha!! Jag vill ju ha en ju!!! :)))

Ja visst är det lätt att inspireras av Karin, så jättefina ting hon gjort!!!!

Tack för fin inspiration!!

Stööörsta kraaaaaaamen aka

Birgitta sa...

Kreativiteten och verksamhetslusten formligen flödar hos dej, sådana härliga mönster att inspireras av, visst var Karin en alldeles egen självgående konstnär med en härlig känsla för form och färg. Du har gjort en fantastiskt fin löpare, jag gillar också de jordnära färgerna och mönstret smälter så bra ihop med dem.

Ha det så gott i morgonstunden, den är skönast på hela dagen tycker jag.

Kramar Birgitta

Med fingrarna i (j)orden sa...

Vilken fantastiskt vacker löpare. Jag tror Karin skulle gjort den precis så om hon levt 2011.
Eva

Hildas hem - Sofia sa...

Så himla fint du gjort! Mycket fint och med bra inspiration av Karins verk.
Jag ser att vi har samma tapet - fast i olika färger. Jag är så nöjd med den. Det är allt lite Carl Larsson över den :)

Jag önskar dig en fin onsdag!
Kram Sofia

Mejrams! sa...

...och fint blev det. Himmel vad duktig du är och du får det att låta så enkelt. Hm, jag undrar jag! Ha en riktigt skön dag!/Kram Merja

Ps. Du har helt rätt - jag är helt insnöad på lampor, har jag alltid varit.

Cajsas Faster sa...

Så smakfull och vacker! Den kan du vara stolt över:) Till våren kanske det blir en med mer färg i?;)

Jag ser ditt stora bord och undrar var det kommer ifrån? Går i matbordstankar och behöver ett man får plats många runt..

Nu har du snart väntat klart för på söndag är det advent, håller med , det är härligt!

Kram

lisashus sa...

Åh, du är verkligen såååå duktig och kreativ! Så otroligt smakfullt och vackert i både färg och form.

Ja, Karin Larsson var en otroligt kreativ kvinna - och det var ju hon som skapade deras vackra hem och så innovativ hon var!
Jag har också varit på Sundborn och sett deras hem och även utställningar lite här och där - alltid lika intressant och inspirerande!
Ja, advent är härlig med alla sina ljus!
Ha en skön onsdag!
kram
Lisa

Tre Tanter sa...

Vilken vacker löpare, var uppe och såg hennes utställning för några år sedan, var verkligen en upplevelse, ha en bra dag, kram från 3 tanter

STENLYCKA sa...

Vilken fantastisk konstnär du är, löparen är underbar. Förstår att du beundrar Karin men jag tycker du skall vara jätte stolt över dig själv, du är så duktig!!! Karin hade gillat dig!
Ha det gott!
Kram Raina

Anna Vattenkanna sa...

Så vackert du skapat med tyg och symaskin! Det är ju verkligen att inspireras - att se något men omvandla det till sitt eget!

Kramar Anna Vattenkanna

Vardag och flärd sa...

Det är så härligt att få inspiration och du är så kreativ, löparen blev jättefin!
Kram Eva

Felix sa...

Ojojoj, så snygg löpare! Kan du inte tillverka en till mig med...? ;-) Karin Larsson var verkligen före sin tid!

Du kommer väl på Bokens Dag i kväll?

Novemberhälsningar
Elisabet

nattugglan sa...

vilken fin löpare.. tror att Karin skulle ha gillat den!..Jag o mina systrar va dit ifjol somrast..o va med på en visning o så har de hat utställning här i Vasa, Finland...o jag tycker oxå om Karins handarbeten...

Britt sa...

Håller med alla föregående talare jätte snygg. Vad du kan//Britt

Lisbet sa...

Vilken lyckans ost du är som fått vandra där många gånger! Jag har varit där en gång och det är oförglömligt. Karin är även min favorit, likaså hela familjen med pappan som målade så härliga tavlor av sina barn och sin hustru.
Ett vackert hem har du.
Ha en fin dag!
kram

Vitt hus med svarta knutar sa...

Meeen jag blir alldeles andlös när jag ser din vackra löpare!!! Här kan vi tala om "one-of-a-kind". Tänk om jag ägde något så vackert!

Sundborn har även jag besökt många gånger och blir alltid lika fascinerad av miljön och de människor som levde där. Karin Larsson har blivit beundrad för sin känsla för material, mönster och design.

Önskar dig en fin dag!
Kram,
Regina

Maria sa...

Så fantastiskt fint. Har läst ikapp mig lite nu på din blogg. Tänk jag har aldrig varit på Lilla Hyttnäs. älskar ju Carl och Karin Larsson. Men det kanske blir någon gång.

Kramar till dig från mig / Maria

skifferhuset sa...

Vilken underbar löpare du har gjort! Helt i min smak! Älskar den! Kram Iréne

Adina sa...

Oj, så fint!!! Du bara fortsätter att bjuda på överraskningar och jag fortsätter att vara avundsjuk!!! Jag vill också börja sy, men vet inte riktigt hur tiden ska räcka till. Dessutom måste jag införskaffa mig en symaskin först... :) Kram

Elzie sa...

Det hemmet är en favorit för mig också. Har varit där två gånger och skulle gärna åka dit igen. Det är så rofyllt det hemmet. Höjden hade ju varit att få gå omkring själv och titta, haha.

Vilken löpare du sytt. Klart influerad av Karin ser man, men så snygg.

Hoppas du har en fin kväll.
Kram Elzie

Eleonora sa...

Långlöparen är bland det vackraste jag har sett. Så duktig du är!