måndag 10 oktober 2011

Hjälp!

Jag behöver hjälp.

Efter att ha haft vita väggar i köket vill jag återgå till tapet... Luckorna är sandfärgade och bröstpanelen ska fortsätta vara vit.


Jag är och har alltid varit en sandfärgad människa. Linnefärgad. Allt i mitt hem är vitt, sand och med gråa och svarta inslag. Flera i min omgivning tycker nog att vi skulle ha lite mer färg runt oss. Men samtidigt tycker de att vi har ett vilsamt hem.


Så därför skulle det vara roligt med en tapet som gav lite mer färg i köket. Blått och vitt... rent och fräscht. Eller den säkra i vitt och sand... lungt och fräscht... och tråkigare? Båda är ur Boråstapeters kollektion Falsterbo.

Eller...


... ska jag välja min allra, allra käraste älsklingstapet Berit, ur Boråstapeters kollektion Anno 1905? En tapet som jag redan har både i hallen och som fondvägg i matrummet? Kan man ha samma tapet i tre rum?? Tror den skulle passa allra, allra, allra bäst av alla tapeter i världen!

Hjälp!!

Tänk, till och med i min header finns den ju!

27 kommentarer:

Vitt hus med svarta knutar sa...

Jag är inte rätt person att fråga för jag svarar direkt, den med blått!=) Men det beror på att jag gillar mycket vitt...och så lite blått. Du kommer nog på hur du vill ha det...

Ha en fin dag!
Kram,
Regina

Lisas torp sa...

Färgfeg som jag ju är, skulle jag förstås välja den i vitt och sand! Jag tycker du definitivt att du ska välja älsklingstapeten - den kommer säkert att bli jättefin till allt det andra och viktigast är ju att DU tycker om den!!
Lycka till med tapetserandet!
Älsklingstapeten är jättevacker!!!
Kram
Lisa

Anna Vattenkanna sa...

Tack för att jag fick låna dina foton! Här kar vi nog sått ett litet frå hos några, hihi.

Svårt med inredning - alla är vi ju så olika... jag tycker att du skulle välja någon av de två första eftersom jag gillar variation. Annars vet du kanske inte om du är i hallen eller köket :-) Huvudsaken är ju att du och gubben trivs!

Kram Anna Vattenkanna

Hem & Drömmar sa...

Om du bara älskar en tapet är det klart att du kan ha den i flera rum. Jag har samma tapet i köket och hallen. Och i vinter ska vi rusta vardagsrummet och då blir det samma där oxå. Tycker om när ett hus blir enhetligt.
Ha det gott, kram Ing-Britt

Fru C sa...

Mitt hjärta slår dubbelslag för BERIT....annars beige och vitt. Men Berit är.....helt enkelt bäst!

Oh jag vill också tapetsera om..;)

Kram//Carolina

Lisa sa...

Beige ruta definitivt! Blir jättefint och du kan lättare välja färg i dina gardiner, matta, duk osv. I N T E Berit, man kan inte ha samma i tre rum mamma! K R A M puppan

ansepanse sa...

fast jag tycker att den där tapeten med sand och vitt är superfin, vi har precis likadana köksluckor som du har
kramar

skifferhuset sa...

Ja jag skulle ju ha valt Falsterbo den blåa.... men så älskar jag ju blått! Vad det är svårt att välja tapeter, dottern å måg ska välja till 3 rum och 2 hallar nu, de sliter och ojar sig!! Välj det som du känner är rätt för er! Kram Iréne

Rosor och ruiner sa...

Först skulle jag säga den säkra, jag gillar lugna och säkra färger. Men sen verkar du ju så kär i den sista så varför inte?

hemma på Hasselgatan sa...

Jag skulle välja den i sand och vitt. Den kan du kombinera med alla andra färger.
Lycka till med ditt val. Vi får väl se resultatet!
Kram
Agneta (som har VITA väggar i alla rum...hmm)

Viola sa...

Slå till på Berit igen :) blått blir du ju så begränsad utav , kör med samma färger här hamma som du..då kan man mixa med alla möjliga andra, ha en skön kväll, kram

Vardag och flärd sa...

Sand och vitt är behagligt men Berit är fin också och det känns som en enhet när du har den på flera ställen. Tror att det blir riktigt bra vilket du än väljer. Lycka till!
Kram Eva

MaddeSign sa...

Berit är riktigt snygg!

Det är intressant det där med färgskalor. Jag gillar också vitt, sand och grått, men absolut inte beige, alltså det som går åt det gula hållet... Vet inte varför.

Kramiz Madde

September sa...

JAG skulle välja den beige/vita som jag tycker passar otroligt fint till dina luckor.

Men Berit är "görfin" hon också. Inga fel alls.

Stor hjälp va? *fniss*

Lycka till.

Susanne sa...

Hej,,jag hade om jag var du valt den beige,,,men jag tycker att du ska välja den som du älskar mest...I mitt hem hade det blivit den blåa ;)
Kram och lycka till

Tiger sa...

Här skulle det definitivt bli den rutiga i vitt och sand! Den är ju perfekt till skåpluckorna! Tycker att det är en klassisk tapet som passar i köket. Nu fick jag ett tapettips till vårt kök också... ;-) Den passar nog till björkluckor också...?

Hösthälsningar
Elisabet

Snäckskalsdalen. sa...

Jag är en försiktig general när det gäller färger på väggar, men rent spontant väljer jag vit/sand. Men om du verkligen älskar den sista tapeten så ska du ta den, tycker jag! Absolut. Den är underbart vacker.
Ska bli kul att se vilken det blir!
Agneta kram

Selma sa...

oj, så många kloka förslag du har fått...!
Jag skulle ha kört på den sandfärgade och lekt med lite färg på textilier istället som är enklare att byta ut när man tröttnar. Den sandfärgade tapeten ger ett lugnt och behagligt intryck och stämmer fint ihop med dina luckor.
Men självklart så är det du som ska känna efter vad som känns bäst.

Lycka till.

Kram Britt

Merja sa...

Hej Eva-Mari!
Så mycket jag har missat hos dig...har trott att du inte gjort några inlägg på länge. Sen fick jag se att du försvunnit ifrån min blogglista!!! Hur det har gått till har jag ingen aning om...men nu är det åtgärdat.
Klart du kan ha favorit tapeten i fler rum. Väldigt snygg är den med:) Kan man ha vitt överallt så;)Såg att klematisen äntligen blommar hos dig. Det var på tiden;) Jag hade den på flera ställen och klippte vissa. Låt bli att klipp om du vill ha blommor...eller ta bara hälften så blir den yvigare.
Ha det gott i höstvädret!

Tina sa...

Hej, kul att du tittade in hos mig.
Jag tycker den blå eller Berit.
Det beror ju lite på hur stor variation du vill ha, Berit har du ju redan...kanske något nytt skulle vara kul?! Uj, så fina pardörrar du satt in. Dem gillar jag skarpt!

Ha det fint/kram Tina

promenader på landet sa...

Hej min vän! Oj vilken svår fråga.... Jag skulle nog ta den beiga ändå (fegar lite) och sedan har andra detaljer i rummet någon färg! Lycka till! Kram Maria

Elzie sa...

Jag hade nog tagit den i sand. Inte Berit i alla fall, även om den är vacker så kan det bli lite kaka på kaka med samma tapet i flera rum. Tycker jag alltså, haha.
Hoppas du har en bra kväll.
Kram Elzie

Adina sa...

Jag skulle behålla väggarna vita... ;P Kram

Gela sa...

Ja detta med tapeter är ju inte lätt jag skulle ju ta den sandfärgade. Den gillade jag. Men alla är fina så det blir säkert bra vilket som. Ha en fin fin kväll/Gela

Selma sa...

Tack vännen! Du har alltid något fint att säga som stöttar. Mycket tacksam att ha dig som vän.

Kram Britt

The Rosegarden in Malevik sa...

OJ,,,,,,,va svårt..de e ju fina allihop.........tror bara de e du som kan välja :)
å missa nu inte....

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

de e kul å vara med :)
VÄLKOMMEN
Håkan

Christina Arnesson sa...

Hej! Måste tacka dig för hjälpen! Efter månader av googling har jag genom dig fått svar på vad min älsklingstapet heter! Den har funnits i hjärnbarken i många år, men när man har rätt väggar att hänga tapeten på, så är den såklart utgången! Via mycket detektivarbete har jag nu lyckats spåra upp två rullar Berit och jag är mycket, mycket GLAD! Det är ju så mycket lättare ett eftersöka någonting, när man vet namnet! "Grå tapet med gula blommor, är liksom lite oprecist." Tack igen!