onsdag 5 oktober 2011

Den bästa!

Måste visa den igen, den underbara ölandstoken som blommar som... just det, en tok! Lillstugan försvinner bakom buskarna.


De är som vackrast nu. Yppigt grön och rosa! Potentilla fruticosa "Lovely Pink" hette de när vi köpte dem. Läste på nätet att de är omdöpta till "Pink Beauty" nu. Varför undrar jag? Hur som helst, de är de bästa, tacksammaste och mest lättskötta buskar man kan ha, anser jag.


Fast som vanligt så gör bilderna dem inte rättvisa. Beror nog på min enkla kamera, och solen i det här fallet.


Min väninnehelg blev så rolig! Och trattisar hittade vi även om de växt sig onödigt stora, allt är ju så tidigt i år.

Tack, tack, för alla snälla pardörrskommentarer, jaa, jag gillar dem också!

Må så gott!

9 kommentarer:

bakom berget sa...

Helt underbar! Den kan ju helt klart mäta sig med den finaste rosenbuske.
Önskar dig en härlig dag! Kram Åsa.

Snäckskalsdalen. sa...

Oh, den minns jag från förra året, den är fantastisk! Och tacksam och blommar nu. Undrar varför man döpt om den....jaa, man kan undra.
Trevligt att ni hade en mysig helg!
Agneta kram

Tiger sa...

Buskarna ser verkligen fina ut! Mycket vackrare än den vanliga gula! Vi hade en häck mot vägen med gul ölandstok (och en vit som smugit sig in), men häcken trivdes inte. Den blev spretig och ful och dog till slut. Hjälpte inte att vi några gånger klippte ner den. Men det är ett väldigt torrt läge där, eftersom allt vatten rinner ned för slänten till diket. Hade häcken sett ut som dina buskar hade jag vårdat dem ömt... ;-) Kanske skulle prova med en buske som solitär intill någon rabatt i stället.

Så fint det blev med pardörrarna på plats! Skönt att slippa snön på verandan i vinter.

Hösthälsningar
Elisabet

Anonym sa...

vd jag skrattade åt din kommentar hos mej.. jag skulle inte heller äta några bullar... men har undvikit speglar ett tag.. för säkerhetsskull... måste tänka på hjärtat! Värsta chocken;)

Ha en skön dag. Kram Marie

Lisas torp sa...

Ja, din ölandstok är verkligen sååååå söt! Jag har aldrig varit så förtjust i den förrän jag såg DIN! Det kommer nog att bli en sån i min trädgård också så småningom!
Jag kan tro att ni hade härliga stunder tillsammans - väninnorna och du!
Kramar
Lisa

MaddeSign sa...

Vad härligt med en väninnehelg! Det är verkligen sånt som ger energi!

Kramiz Madde

Fru C sa...

Jag vill krypa in i bilden och strosa runt lite i din vackra trädgård.

Kram//

Anna Vattenkanna sa...

JAA! Äntligen någon som tycker om Ö-tok mer än jag! Så fin din är... jag har en liten knasig omröstning på in blogg om den minst omtyckta buskgruppen för närvarande och Ö-token ligger etta med god marginal...tyvärr säger jag. Troligen kommer den att "vinna" och jag kommer att presentera det hela på söndag. fråga - skulle jag få kunna låna en eller ett par bilder från ditt inlägg? Givetvis där det står var ifrån bilden kommer och länk till dig.

Kram Anna Vattenkanna

STENLYCKA sa...

Men vad söt den var, jag som trodde det bara fanns gul ölandstok och det är jag inte så förtjust i. Den här rosa var något helt annat. Låter bra att den är lättskött också.
Ha en bra torsdagskväll!
Kram Raina