tisdag 20 september 2011

Hösttröst

Nu måste till och med jag inse att hösten gjort sitt intåg. Regn i mängd under flera dar.


Men det finns fortfarande glädjeämnen i trädgården. Riddarsporrar som försiktigt blommar om. Och de älskliga höstanemonerna.


Mättade höstfärger som blir mustigare för varje dag. Bladen till pionerna har fått riktigt vacker kopparfärg.


Tack och lov för rudbeckiorna. Stolta, fast lite regnbedagade, blommar de ännu och hela vintern är de en glädje med sina bollika fröställningar. Vackra att ta in också.


Nästa år hoppas jag ha fått fröna av vit rudbeckia ´White Swan´ att gro, har försått dem i krukor redan nu. De får stå ute i skydd under vintern för att tas in i värmen i vår.


Just nu är det uppehåll från regnandet och jag ser lite blå himmel. Fast prognosen spår mer regn. Tur att det finns hösttröst.

En fin höstdag önskar jag er.

10 kommentarer:

Britt sa...

Just när jag skriver detta tittar solen in så skönt. i em skall jag få massage så det ser jag framemot.
Ha det bra//Britt

Tiger sa...

Ja, även jag har insett att det är höst nu. Men nu skulle vi behöva lite soliga och fina höstdagar. För det är rejält blött på åkrarna här. Har bildats flera nya "sjöar". Tur att man inte är bonde. Räcker att vara irriterad över att det är så blött i trädgården...

Höstanemoner står på önskelistan till nästa år. De skulle göra sig bra i rabatten här.

Hösthälsningar
Elisabet

Lisas torp sa...

Tänk, att dina riddarsporrar blommar igen! Mina har jag faktiskt klippt ner - se såg så otroligt skräpiga ut och stod dessutom lite ivägen för den vita höstastern, som jag ville ge en chans.
Ja, så härliga färger det är och jag ser att du också har de vackra höstanemonerna!
Visst är det riktig höst nu och så skönt de stunder solen visar sej, men i söndags var det dagsregn och mörkt nästan hela dagen - sånt är inte kul. Vädret verkar väldigt växlande minst sagt, och mera regn väntas visst!
Ha en fin tisdag!
Kram
Lisa

skifferhuset sa...

Så mycket fina blommor du har kvar i trädgården, hos mig är allt bort regnat å fult! Här öser regnet när! Blir bara så trött på allt vått! Kram Iréne

Black Iris sa...

Men oj ett så fint bord du haft på vinden. Självklart ska det få stå framme..
Hösten ja, den gör mig lite trött och hängig men jag trivs med den också.
Idag har det inte varit uppehåll många sekunder här hos oss och inte ens hunden vill gå ut..

Kram Maidi

Margot sa...

Hej! Nu börjar man bli innerligt trött på regnandet, allt blir bara så blött och slaskigt! Härligt att de vackra riddarsporrarna blommar om. Några av mina har också blommat om lite försiktigt! Höstanemonerna är jättevackra, tyvärr har jag aldrig lyckats få dem att trivas hos mig trots flera försök!
Ha det gott!
Margot

Elzie sa...

Ja nog är det fint med lite bedagad skönhet också.
Jag visste inte ens att det fanns vit rudbeckia. Det är en blomma jag inte har någon tur med. Vet inte varför den inte vill här.
Hoppas regnet har gått över nu. Här skulle vi visst få en heldag i morron, haha.
Kram Elzie

Rosor och ruiner sa...

Ja, det finns ännu en del att glädjas åt, men visst känns det att det är höst.
Ha det gott!

Ninnis sa...

Visst är det höst men jag gillar det den höga luften och alla vackra färger. Tycker dock inte om regnet och höstförkylning...=)

Tack för omtanken!!!

Kram Ninni

Vitt hus med svarta knutar sa...

Du har så mycket vacker hösttröst i din trädgård!!! Men Smörblommorna har blommat över och jag hoppas att det tar lång tid tills de kommer igen. Jag åker förbi ett torp varje dag och där blommar hela slänten av Lupiner igen, då blir jag glad=) Höstanemonerna jag planerade för någon månad sedan blommar. De har inte vuxit på längden, de ska ju bli någon meter, men jag fick se att de var dubbla...typisk, någon har ställt fel för jag vill ha de enkla=(

Önskar dig en fin kväll och en bra fortsättning på veckan!
Kram,
Regina