fredag 23 september 2011

Äntligen blommar hon!

Vilket härligt väder! Här har vi njutit av blå himmel och strålande sol hela dagen. Det blev mycket gjort i trädgården. Jag har flyttat några växter, rensat en rabatt, trimmat gräskanter och städat i växthuset. Känner mig så nöjd med dagen.


Och så har jag äntligen fått njuta av den första blomningen av Korean Beauty! En vaniljgul klematisskönhet som jag fick för flera år sen av givmilda Merja, Merjas trädgårdsblogg. Tror att hon dragit upp den från frö.


Som jag väntat! Och nu äntligen... men kan nån tala om varför hon envisas med att blomma så högt upp? Ända upp på verandataket har hon slingrat sig.


Och hur ska jag göra i vår? Klippa lite, eller mycket?

Hoppas att helgen blir lika vacker och att alla får lite skön höstsol på näsan!

11 kommentarer:

Elzie sa...

Vad du varit flitig. Skulle också gjort något ute, men här har det strilat ner mest hela dan. Och så började den så soligt och fint, haha.
Så fin den klematisen var. Förstår att du är glad att den blommar. Har ingen aning om varför den tar sig så högt upp och inte när man beskär den heller. Men du får säkert fler kommentarer och intelligentare än min, haha.
Hoppas du får en riktigt fin helg.
Kram Elzie

Margot sa...

Visst har det varit härligt väder idag, hoppas det fortsätter under helgen när man är ledig:)
Korean Beauty`s blommor är verkligen söta! Jag frösådde också klematisen för några år sedan och den jag låtit bli att klippa är nästan gigantiskt stor, dessutom full med blommor och knoppar just nu! Den jag klippte ner i våras är ca 2 meter nu men blommar inte, förmodligen för att den inte har en så bra växtplats och dessutom fått alldeles för lite vatten. Min bamsestora ska jag klippa ner till våren så den kan börja om nerifrån igen! Det tycks gå bra antingen man klipper eller inte, klipp om du vill hålla den lite mindre, låt bli att klippa om du vill att den ska bli riktigt stor. Det går säkert bra också att bara klippa några av grenarna och låta några vara långa!På det sättet blir den buskigare ända nerifrån!
Ha en trevlig helg!
Kram Margot

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vilken fin Klematis! Jag har planer på att köpa en Klematis i helgen, men har ännu inte bestämt vilken sort. Kanske lite lökar och höstgödsel också. I morgon ska jag eventuellt besöka Zetas, det är första gången.

Önskar dig en skön helg!
Kram,
Regina

Lisbet sa...

En verklig skönhet!
Här regnar det hela tiden, nästan.
Ha en fin helg!

Ninnis sa...

Vilken skönhet och vacker mild färg på klematisen.Du får gärna skicka upp lite sol till Piteå för här har det regnat snart i tre veckor...ganska less.

Ha en skön lördag !

Kram Ninni

Lisas torp sa...

Åh, vilken skönhet! Jag förstår om du gläder dej! Det finns ju så många sorters klematis, men jag har ingen aning om denna när det gäller klippning! Den är i alla fall jättevacker och så kul att den blommar!
Ja, nu blir det lite städning i trädgården och det gäller att passa på när vädret tillåter! Vilken härlig dag vi verkar få!
Ha en fortsatt skön helg i trädgården!
Kram
Lisa

Fru C sa...

Sötast bland söta clematisar, och ny för mig dessutom. Skulle nog inte klippa den förrän till våren (om den nu måste klippas)

Kram//

Annelie sa...

Ja vilken skönhet!
Verkligen fin.
Jag köpte en klematis som hette Lemon Chiffon och väntade tåligt på någon liknande färg som du har.
Efter mycket tålamod, typ 3 år, så slår en svagt rosa blomma ut. Eeeehh?
Även om den var fin så blev jag lite besviken.

Ha en fin helg!

Annelie

Selma sa...

Tack min goa vän för dina fina ord hos mig, de värmer!

Ha en fin kväll.

Kram Britt

Lillemor sa...

Vilken fin och härlig klematis. Har aldrig sett en gul förut.
I helgen har vädret varit underbart rena sommarvärmen här på landet.
Kram Lillemor

C De-sign sa...

Oh såååååå vacker... vilken glädje när man äntligen kan få njuta av skönheten! Naturen är fantastisk! Önskar dig en skön sensommar vecka! Kram fr C