tisdag 19 juli 2011

Hur gick det här till?

Välkommen till min alldeles nya blogg Vårt röda hus! Här kommer jag att precis som tidigare, blogga om livet kring huset och trädgården.

Men vad hände med Vårt lilla röda hus? Jo, tro det eller ej... jag skulle bara ta bort ett oönskat g-mailkonto... och vips, var hela bloggen borta! Panik, tårar och uppgivenhet. Som vi försökt att få den tillbaka... inget har gått. Suck! I över två år har jag bloggat och fått många trevliga vänner. Några har jag haft glädjen att träffa personligen! Hoppas, hoppas att jag kan fånga upp er alla igen...

Så nu börjar jag från början, ser det som ett nytt kapitel i livet och vägrar gräma mig. Ni vet... allt har sin tid!


Välkommen hem till mig igen... jag hoppas att du ska känna igen dig!

41 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Snälla rara, det är förfärligt när sånt händer, och tack för att du skrev det i din kommentar hos mig, jag är med här nu!
Usch, ja, men finns det ingen som kan hitta din gamla blogg i hårddsiken eller vad det kan heta...? Hoppas du får tillbaka alla fina bilder och all underbar text!
Stora kramar
Agneta

hemma på Hasselgatan sa...

Inte roligt alls.
Undrade just var du tagit vägen.
Tur att du lämnade en kommentar så att jag hittade dig igen.
Jag brukar också "kunna själv"...hmm
Lycka till nu!
Kram
Agneta

bakom berget sa...

Oj oj oj....Du ställer då till det!
Va trist att den bara är försvunnen och borta, men jag hakar på som följare igen.
Lycka till med den nya bloggen!
Inget ont som inte har nåt gott med sig ska du se.
KRAM på Dig!
Åsa.

Hildas hem - Sofia sa...

Åh nej, stackare! Det är ju dessvärre bara att bryta ihop och komma igen.

Nu har jag i alla fall hittat hit och ska lägga till mig som följare så att jag inte missar dig :)

Jag önskar dig en fin dag!
Kram Sofia

annika sa...

Stackars dig! Alla fina bilder och framför allt orden... Men tur att du hittar till oss så vi kan hitta hit igen. Klart att jag är med och följer dig.

Kram
annika

Cajsas Faster sa...

Jag är med igen!!!!!

Förstås!

Nu är det bara att fortsätta...tyvärr är jag ingen datanörd så jag kan inte råda dig till nåt sätt att få tillbaka din blogg.

KRAM Marie

Mycket annat & lite betong sa...

Tack för kommentaren med nya adressen! Jag hade blivit jätteledsen om jag inte hittat dig.
Usch, att det är så lätt att ta bort bloggen.

Ha det bra!
Agneta

Fru C sa...

Men kära nån....du kan tro att jag har undrat vad som hänt! Men nu vet jag att det 'bara' var bloggen.....nu känner jag att balansen är tillbaka .... jag kan hälsa på i ditt röda hus igen ;)

Kram//

Systrarna Hjertén sa...

Usch så trist! Jag ska i alla fall lägga upp din nya blogg i min lista och så tar jag väl bort den gamla då... :-(

Mvh
Frida

Lisas torp sa...

Men...kära hjärtanes då! Sicket elände! Att det kan blir så.....????!!!! Otroligt! Men jag lägger upp din nya blogg precis som tidigare!
Så tokigt det kan bli, förstår man NU....!!!
Kramar
Lisa

Camilla sa...

Vilken tur att du orkade ta tag i det hela en gång till. Då börjar vi om från början, blir följare direkt. Lycka till nu med "nya" bloggen!
Kram Camilla (växthuset)

Uttan sa...

Men vilken mardröm....oj..oj!

Jag måste nog börja med en ny blogg snart jag också även om den inte försvunnit. Jag har snart fullt med att ladda ner kort.

Men Jag är glad att Du inte ger upp.

Kram!

Vitt hus med svarta knutar sa...

Lilla gumman, jag förstår hur förtvivlad du känner dig nu. Det är synd att det inte finns någon back-up på blogger, för jag kan tänka mig att det hänt för andra också.

Men nu börjar vi om!! Massor av bilder har du säkert, så jag tror inte du kommer att ha några problem att fylla din nya blogg. Jag lägger till dig hos mig och kommer att följa dig precis som jag gjorde med din förra blogg=)

Stoooor tröstekram!
Regina

MaddeSign sa...

Oj, jag förstår att det är en smärre katastrof! Gjorde en ominstallation av datorn och glömde att ta en backup för några år sen... Det var verkligen en tragedi...

Kram Madde

Ullis/Leva på landet sa...

Inte kul alls :( Ibland tycker man att man kan klicka och göra en massa men så händer det så här. Så tråkigt att det inte går att få tillbaka den, men det får väl bli en nystart för dig. Försökte lägga till denna blogg på Bloglovin men det gick inte för de hittade den inte. Vet inte om du gjort någon inställning som gör att den inte går att hitta eller att Bloglovin är lite sega att hitta nya bloggar.....

Kram Ullis

Vardag och flärd sa...

Kära vän, så tråkigt för dig att förlora allt du skrivit och visat men det är ju inte hela världen, ditt hus, din trädgård och ditt liv har du kvar - och dina vänner i bloggvärlden. Tack för att du hörde av dig så jag kan fortsätta besöka dig!
Ha det riktigt fint!
Kram Eva

promenader på landet sa...

Hej fina bloggvän! Trodde knappt det var sant det du skrev, att det kan vara så enkelt att klicka bort sin blogg! Men jag hittar gärna till din nya och känner mig redan som hemma med ditt röda hus:) må så gott stor kram från Maria

Susanne sa...

Kära vän ..det värsta som kan hända en bloggare har just hänt dig stackars dig..klart jag följer med dig i din nya blogg...och trivs lika bra..min blogg ligger lite nere just nu kommit hem nyss från Öland och massa behöver fixas när man kommer hem från husvagnssemester...Lycka till med din nya bloggen .varma kramar Susanne

Tiger sa...

Vilket elände! Så tråkigt för dig (och för oss)! Du som hade så många fina inlägg med både bilder och texter av värde. Går det verkligen inte att återställa bloggen? Jag har för mig att bloggadressen är upptagen i 90 dagar eller något sådant efter att man har raderat en blogg, just för att man ska kunna återskapa den. Åtminstone var det vad jag har trott...

Tur att du kom ihåg en massa bloggadresser och hörde av dig! Jag får erkänna att jag blev lite orolig att du tröttnat på bloggandet... ;-) När jag inte kom in på din blogg i går, och dessutom såg att du hade försvunnit som följare på biblioteksbloggen började jag undra. Du får ansluta dig dit igen, så att vi åtminstone har EN följare... ;-) Kanske kan bli något boktips efter sommaren också?

Den här nya bloggen är jättefin den med! Kan ju bli bra med något nytt också, även om det inte är vad man önskat egentligen. Blir förstås en massa extra jobb, men bara att gilla läget...

Jag lägger förstås till din nya blogg i min blogglista. Jag följer ju alla bloggar via den i stället för via Google.

Om du ändå lyckas återskapa gamla bloggen lär vi märka det... ;-)

Semesterhälsningar
Elisabet

Vform sa...

Hej kära Eva-Mari!
Så sant ... allt har sin tid!
Trodde aldrig att det faktist går att radera en blogg ... hemska tanke! Borde spara på nå´t sätt med jämna mellanrum!
Tack för att du meddelade mig!
Fortsätter "som förr" :)
KRAMAR till dig!
Vivan

Ninnis sa...

Jag har saknat dig ...så tråkigt med din blogg men jag är glad över att du tar nya tag....=)

Tack för att du meddelade mig ditt dilemma.

Kram Ninni

Merja sa...

Men...tycker alltid att folk säger att inget kan gå fel... Tråkigt är det iallafall!! Synd att alla inläggen bara försvann. Själv använder jag bloggen lite som en dagbok i trädgården. Man kan gå tillbaka och se vissa namn och när något blommade året innan m.m
Men du ska se att alla kommer att hitta tillbaks. Vi vill ju se och läsa om livet i Lilla röda =)
Tur för oss att du inte ger upp!

Kram Merja

Himlavit sa...

Hejsan "kan-själv", hehe, skojja lite ;) Jag ser att många hittat tillbaka till dig vilket är ju underbart. Tack för ditt mail =)
Jag blir din följare här istället. Förstår att det känns tråkigt att den gamla är borta men har du mailat google och kollat om dom inte kan hitta den åt dig?!
Önskar dig all lycka med nya bloggen =)
Massa kram
Tessan

STENLYCKA sa...

Vad jobbigt och tråkigt för dig!
Tänk vad fort det går att försvinna från bloggvärlden, bara några tryck och så är allt borta.
Tack för din hälsning. Jag lägger naturligtvis in dig bland mina favoriter igen!
Kram Raina

A House With A View sa...

Oj oj oj... Inget kul alls... Jag är glad att du skickade mig din nya adress!!! Men fyy vad trist... Men jag gissar att din nya blogg kommer bli minst lika fin som din förra, för ditt hus och din trädgård är heeeelt underbart!!!

kraaaaaaaaaaaaaaaaaaam aka

Rosor och ruiner sa...

Nämen vad tråkigt! Förstår att du blev frustrerad och ledsen, tänk allt du har skrivit och alla bilder...
Men vilken tur att du hittade mig och skrev en kommentar, tack för det! Jag lägger till dig som en av mina favoriter igen! Kram!

LyckligaPraliner ♥ sa...

Hjälp...är det så lätt att radera allt.... beklagar! Så hemskt. Hoppas du kommer igång bra med den här nya :)
Ann-Louise

Black Iris sa...

Nu blir jag riktigt rädd.. Så mycket minnen och bilder man har på bloggen och så kan den försvinna så lätt. Jag lyckades ju radera alla mina kontakter en gång men det kunde ju repareras efter hand..
Jag hade i alla fall en liten kommentarstund igår kväll och då upptäckte jag det här. Det stod att din blogg inte gick att hitta.
Beklagar verkligen men nu har jag dig tillbaka i alla fall..

Kram Maidi

Lisbet sa...

Så hemskt! Du får bara svälja och tänka att det var världsligt! Förstår din gråhårighet. Mitt hår är vitt :) nuförtiden... Det finns färg att köpa!!!

Här är jag i alla fall och blir din följare igen!

kraaamar

Selma sa...

Men hallå där! Det där har jag också gjort, men jag loggade in på mitt konto igen och aktiverade den igen. Jag tror den är kvar 90 dagar efter avaktivering.

Din nya blogg är lika fin den, men det är många timmar bakom den gamla så jag förstår verkligen om du är ledsen.

Så bra att du kontaktade mig så jag inte tappade bort dig.

Lycka till!
Jag lägger mig som följare även här, så får vi se om du lyckas aktivera den gamla bloggen igen.

Kram britt

Vardagslyx sa...

Usch, vad enormt tråkigt med din blogg!:( Jag som inte kände till din tidigare blogg hittade dock hit just pga den händelsen, då jag läste din kommentar hos en annan blogg.

Lycka till med nya bloggen och ha en skön sommar!

Kram Pernilla

Britt sa...

Hej. Du ska tro jag vart rålös när jag gick in på din blogg och den var avslutad. Tack att du skrev till mig så tittar jag in här igen. Om du vill lägger jag ut sidan på min blogg fall jag har några av dina följare//Britt

Lotta-livets väv sa...

Hej vännen! Ja, man kan se det som ett nytt kapitel i livets bok....och det är stort att kunna låta bli att gräma sig......
Ser fram emot din nya blogg.

Kram, kram
/Lotta

Selma sa...

Tänk att ibland eller ganska ofta faktiskt, så sker saker som vi inte tänkt oss och så blir det jättebra! Det var nog någon mening med det här. Något nytt och outforskat, spännande!

Då vill jag vara bland de första att gratulera till din nya fina blogg, ett nytt steg i livet!

Kram britt

Mammasblommor sa...

Hej! Hittade nyss hit via zon-listan hos Hillevissan! Hu så hemskt att det är så lätt att radera bloggen, borde inte få vara så! Din röda stuga och trädgården ser sååå mysig ut, hit kommer jag gärna och hälsar på igen:)Lycka till med din nya blogg!
Ha en skön dag!
Kram Margot

Eleonora sa...

Duktigt av dig Eva-Mari att ha fixat en ny blogg. Jag vill gärna kunna titta in hos dig då och då.

Varmt Lycka Till med den här bloggen! Stor stor kramis!

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Det låter alldeles förfärligt! Stackars dig...

TAck för att du länkar till ZONlistan, hoppas den ger dig även några nya bloggvänner:-)
kramkram H.

Anonym sa...

Ääääntligen hittade jag dig igen !!!
Har följt dig i flera år men varit ganska så anonym...brukar alltid titta in på din hemsida ett par gånger i veckan och så plötsligt så var du bara borta !! Nu googlade jag på ditt namn (jag har ju som tur är din trevliga bok) och fick då napp via en länk. Skönt nu är ordningen återställd och jag kan fortsätta följa dina betraktelser om trädgårdsliv och livet i allmänhet. Kramar Eva P med borderterriern Minnie

Marias Hörna - Njut av livet sa...

Men oj då...men detta gjorde att jag hittade din blogg nu. Så jag lägger mig som följare. Själv tar jag backup på min blogg ifall något skulle hända. Det är mycket arbete som bara försvinner.
Önskar dig en fin dag. Kramar från Maria

Glädjekällan sa...

Fy vad trist det är när något sådant händer. 2005 lyckades jag slänga hela åtets bilder i papperskorgen och dessutom radera dem - vet ännu inte hur det gick till :-)
Ha det gott
Birgitta

Gun-Marie Rönnlund i Rö sa...

Tack för att du är tillbaka med din fina blogg! Jag har saknat dig och den! Nu känns allt bra igen... Kram från Gun-Marie i Rö