fredag 26 oktober 2012

Idag bjuder jag på...


... nybakade muffins, ett lästips och sol!

Tack för alla kommentarer om duken. Tror att mor har broderat den en gång i ungdomen.

Efter en solig, minusgradig och lite blåsig förmiddagspromenaden med vovvarna, tänker jag ta en kopp kaffe och bita i en precis avsvalnad, nybakad muffins. Solen skiner in genom fönstret och gör det hela ännu mer njutbart. Önskar ni var här så jag fick bjuda på den här stunden!

Muffinsarna bakar jag efter ett recept ur min gamla skolköksbakbok (tryckt 1959, det ni!) och det är bara ett fel på dem... de är alldeles för goda!

Lästipset då... Åh, vad jag har njutit. Av orden och språket. Av flytet och berättarkonsten som tilltalar mig ofantligt och jag vill bara inte att det här ska vara sista och femte boken som handlar om Gunnar Barbarotti, kriminalinspektör i Kymlinge! Jag menar förstås huvudpersonen i kriminalromanerna av Håkan Nesser. Den här sista har den ruggiga titeln Styckerskan från Lilla Burma, men den är inte alls lika blodig som andra kriminalromaner i samma genre. Nu har jag läst ut den. Suck. Och vad kan jag annat än att rekommendera den... och övriga böcker i serien! Förresten, alla Nessers böcker tilltalar mig.


Hoppas ni får en bra helg, denna sista i oktober! Och på lördag börja Så mycket bättre... kan det bli så mycket bättre?

31 kommentarer:

bakom berget sa...

Vilken skön dag du har :o) Jag gillar oxå Nesser. (Han har arbetat som lärare på en skola här i stan för länge sedan faktiskt). Han skriver jättebra.
Muffins...Det bakade jag oxå i morse.
Jo, jag ser fram mot Så mycket bättre jag oxå, men jag får väl spela in det eller se reprisen, för jag ska bort på festligheter just då.

Ha en fin fortsättning på dagen!

Kram Åsa.

Snäckskalsdalen. sa...

Och jag var gammal (!) redan då, 1959, alltås......

Även fast jag inte gärna läser deckar och liknande så håller jag ju med om att Håkan Nesser är fena på att skriva bra, och det där flytet som finns i hans språk är beundransvärt.

Jag tackar för tipset, man vet aldrig, kanske drar jag till med en deckare till slut.

Muffins är gott, och det går ju egentligen väldigt lättvindigt att baka dom, jag menar dom behöver inte stå en hel timma i ugnen eller så där.

En riktigt mysig helg önskar jag!

Agneta kram

Vform sa...

Nej knappast ... men tack så mycket!
Du har det verkligen mysigt vid din kopp ock bulle!
OCH dina böcker!
Det är nog bara att njuta av varenda liten solstråle nu!
Snöbyar och sol vartom annat här, och minusgrader :)
Fin helg till dig!
Kram

nattugglan sa...

Va gott det ser ut med nybakta mufins.. ja sol.. inte här..har snöat o det är -0,5..Håkan Nesser har jag inte läst förrut..men tackar för tipset.Ha en bra helg.

Steekjes en Stygn sa...

Det låter underbart med kaffe,nybakta muffins, en bok och sol.Håkan Nesser tycker jag om.
Sol har vi här med men inga minusgrader som tur är och snö och sånt elände vil jag inte har på länge.
Ha en fin helg.
Anje

Britt sa...

I dag har det börjat riktigt bra med det fina vädret. Det har jag längtat efter även om jag tyckte det var i kallaste laget. //Britt

lisashus sa...

Så härligt du har det inomhus i solen med en god bok! Ljuvligt med nybakad muffins - här sitter jag med bara kaffet, gissa om jag blev sugen!

Har just varit och bytt till vinterdäck! Vi fick och en släng av vinter igår kväll och idag är det klart, solig men bitande kall vind!
Här blir det jobb hela helgen! Tackar för lästipset och för den goa stämningen och önskar dej en fin och härlig helg!
Kramar
Lisa

Lövkojan sa...

Jo nog var det vackert allt idag men oj så kallt i vinden!
Mums, muffins, det är bara så gott :)
Deckare läser jag sällan men man kanske skulle försöka sig på för språkets skull!

Ha det fint, kram Marie-Louise

Lena sa...

Tack för boktipset! Läser en hel del deckare, men har hittills inte läst Nesser.
Ser skönt ut med kaffe i solen.
Ja, ute är det riktigt kallt!
Ha en skön helg!!!
Kram!

Isas Trädgård sa...

Hej Eva-Mari !

Hoppas det går bra med jordgubbsplantorna ... nu när det blev kallt precis när du fått hem dom ! Annars får du nya i vår !
Vilken skön förmiddag med promenad, bok och muffins ... det är så roligt när man hittar en favoritförfattare som man kan sluka ALLT av ... eller hur !
Vet du .. att det var faktiskt min födelsedag igår ... så din uppvaktning kom väldigt lägligt ! Tack snälla än en gång !
Tack för ditt inlägg om björkriskransarna också ... jättefina och väldigt inspirerande !!
Ha det så gott i helgen !
Kram/Isa

promenader på landet sa...

Hej min vän! Vilken härlig dag du har haft med sol, promenad och gott fika! Dina muffins ser jättegoda ut! Önskar dig en fortsatt fin helg! Kramar från Maria

Anonym sa...

Håkan Nesser... en mästare i språkbehandling (tycker jag). Dessutom är hans berättelser alltid spännande och slutet ofta oförutsägbart.
Muffins... hm... tyckte om dem som barn, men efter att ha ätit en av dessa "broilermuffins", har jag blivit "allergisk". De växer i munnen och nu kan jag inte ens äta en minivariant. Synd. / Siv

Vardag och flärd sa...

Skolköksmuffins, så gott! Jag har också kvar min gamla skolköksbakbok men den är nästan "sönderbakad", kanske man kan få tag i någon i ett antikvariat, recepten gäller absolut fortfarande.
Kanske ska jag bekanta mig med Nesser, har faktiskt aldrig läst något av honom.
Jag önskar dig en riktigt härlig helg!
Kram Eva
PS. I helgen ska jag ut och plocka mer material till kransar.

Livsnjutaren sa...

Muffinsar från 1959, wow!;-) ser gott ut! Vilken fin patina lerkrukan har fått by the way... Så fint! Kramis

Lilla Källängen sa...

Å så gott det ser ut!:-)
Håkan Nesser har jag aldrig läst..men jag tycker mycket om att läsa så vad kul med ett boktips!
Ha en fin helg
Kram Anneli

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Muffinsen ser god ut!
Var på biblioteket i onsdags och fyllde kassen med böcker men ännu har jag inte hunnit börja läsa på riktigt. Bara bläddrat och läst på baksidorna.
Trevlig helg
Birgitta

Vitt hus med svarta knutar sa...

Nesser är outstanding! Håller på att läsa "Den vidunderliga kärlekens historia" av Carl-Johan Vallgren...vilket språk!!! Och en annorlunda berättelse.
Önskar dig en skön helg!
Kram,
Regina

Villa Ryttarängen sa...

den muffinsen såg döööläcker ut. Nesser jag vet inte, jag var tvungen att läsa Håkan Nesser när jag pluggade på komvux. Kim Novak badade aldrig i .. tror jag det var. Fast skam den som ger sig. Ha en skön lördag och så mycket bättre är kanon bra. Kram Pia

Skaparglädje sa...

Haha...ja, det var ju också ett fel på muffinsen, att de är för goda. Alltid lika gott med nybakat till fikat.
Tack för boktipset.
Man kanske skulle önska sig den boken i julklapp.
Kram!

Tant Otteskrufv sa...

Skulle du få slut på muffins så pröva Päppelkaka. Receptet i senaste Buffétidningen från ICA verkade löjligt enkelt, och blev fantastiskt gott! Skala och skiva 6 äpplen i en ugnsfast form, strö ett paket torrmix för mjuk pepparkaka över och hyvla smör till ett tunnt lager överst. In i 200 graders ugn ca 30 minuter. Mumsigt med lite vaniljglass :)
PS Du gör hundmattor, jag gör dem som dassmattor. Perfekt att bara hiva iväg när de blir för otrevliga.

Black Iris sa...

Nu blir jag riktigt fikasugen , men tyvärr har vi inget fikabröd hemma.. Nesser har jag ännu inte bekantat mig med men tack för tipset..

Kram Maidi

Unknown sa...

Hejsan!
Så mysig fm det låter som om du hade igår. Hoppas hela helgen blir lika bra.
Din mors gamla duk är väldigt fin, den får man vårda ömt.
Kramar Ing-Britt

G:a Affären sa...

Jag skulle gärna ha fikat med dig där i ditt fina hem, inte bara för att du bjuder på muffins! Det ser sådär hemtrevligt ut när solen kikar in.
Håkan Nessers böcker har jag kvar att läsa. Däremot har jag lyssnat på någon bok och håller med om språket, helt suveränt!

Önskar dig en fin helg!
Kramar
Cia

Annika Christensen sa...

Mums mums och tack för dess fantastiska muffins. Ser godare ut än mina.
Skönt med inne pyssel nu när det är så kallt.
Allt gott
Annika

Rosor och ruiner sa...

Nej, det kan det inte, bli så mycket bättre! Jag skall alldeles strax mysa ner mig i soffan och kolla, gillar programmet starkt!
Jaså det blev muffins istället för sockerkaka? De ser jättemumsiga ut och har du lust att lägga ut receptet så får du gärna =)
Ha en fortsatt skön helg!
Kram från Rosenknoppen!

MårsArt sa...

Tack för tipset. Har inte läst något av Håkan Nesser, men nu ska det bli av.
Skulle kanske baka...
Ha en fin söndag.
Kram
Agneta

Änglarnas hus sa...

Ååå så mysigt det ser ut! Jag hade gärna kikatförbi för ett smakprov och en liten pratsstund i solen!

Jag gillade inte heller nejlikor förut..vet inte varför..de är såå vackra och så håller de sig i en evighet( Svärmor sa alltid att det var begravningsblommor..kanske det som ligger kvar)

Anna-Maria sa...

Haha lyssnar som bäst på den och bloggade om det idag! Jag älskar att lyssna på hans böcker då det är han själv som läser dom, oslagbar kombo! Muffins såg mumsigt ut. Kram.

Avslutat konto sa...

Så trevligt det ser ut... Inbjudande!
Jag växte upp bredvid äldre generationen Nesser i Karlskoga. De var jättegulliga och Håkans kusinbarn lekte jag med mycket när de var där... Vem hade kunnat ana att han blev så stor författare då?
Nu har jag lånat ut din härliga bok till min mamma, hon ska få läsa den också. Ska bli roligt att höra vad hon tyckte om den sen.

Ha det gott!
Fin Söndagskväll!

Kramar Linnea

annika sa...

Det verkar väldigt skönt och trivsamt att vara dagledig. Den boken har jag som ljudbok men har ännu inte lyssnat. Ser fram mot det.

Kram

Jord under naglarna sa...

Jag gillar också Nesser, men jag har inte läst Styckerskan än. Har precis läst ut Två soldater Roslund & Hellström och nu står en helt annan genre på tur, ska vara en skildring av kvinnligt livsvillkor.

Jag hade gärna suttit vid ditt fina bord och smaskat muffins och pratat böcker med dig som du förstår av den här långa kommentaren. :)