torsdag 28 februari 2013

Mellantid...

Det vi mest behöver efter denna långa rejäla vinter har vi fått. Vackra dagar med flera plusgrader... härligt! Takdropp och sol på hundpromenaden, fågelkvitter och dunsar av snö som faller från träden. En stund på trappen med näsan i solen.


Jag sorterar, åker till återvinningen med bilen fylld av bra-att-ha-saker, hamstrar banankartonger, packar och ställer på hög. Jag har god tid på mig, flytten går inte förrän 1 maj. Det är långt dit. Väldigt långt...

Har äntligen fått tag på en lägenhet. En lägenhet med balkong som jag nog tror kan bli trivsam. Den ligger i ett privatägt litet hyreshus, ganska centralt, bara fem minuters promenadväg till centrum. Utanför balkongen finns en liten park och området är lugnt. Men ändå blir det stor omställning, jag har bott här vid vägs ände i tio år. Men valet är mitt eget och det kommer att bli bra. Ändå är det tungt att lämna allt.

Jag är så tacksam för alla kommentarer och mejl jag får! Ni stöttar, tröstar och lyfter mig och framför allt, ni förstår... Tack för all empati och alla kramar... ni är underbara!

34 kommentarer:

Högagärde sa...

Man säger ju att det är nyttigt att flytta ofta för då gör man sig av med allt som är onödigt. Det låter ändå som om du kommer att få der bra även om beslutet känns tungt. Parker är tröstande och nyttiga för själen, bra att du fick en som granne.

Kramar till dig Elisabeth

Ezter sa...

Det låter som ett bra boende. Har du sett hos mig att jag närmar mig ett växt/lusthus? Känns sorgligt att tänka att du flyttar från ditt! Men annat uppväger ju! Kram!

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Godt å høre fra deg . Det er alltid tungt å bryte opp , enda man vet at det blir bedre etterpå. Stor klem til deg .

lisashus sa...

Åh, så starkt av dej att göra denna förändring! Jag är full av beundran och medkänsla!
Kramar
Lisa

Vardag och flärd sa...

Bra att du har tid på dig att rensa så du kan känna efter vad du vill ha med dig, även om prylar är världsliga ting så finns det många minnen i vissa. Jag vet att du kommer att inreda ditt nya boende med känsla och omtanke, så du kommer att få det fint.
Det är glädjande när det kommer inlägg från dig och du vet att vi finns här på bloggarna för dig!
Ha det riktigt fint!
Kramar Eva

Lena sa...

Visst är det underbara solskensdagar!
Grattis till lägenheten! Det blir säkert jättefint!
Förstår att det både är skönt och jobbigt att ha gott om tid med packningen. Sköt om Dig!!!
Kram Lena

Unknown sa...

Hejsan vännen!
Sänder dig en stor styrkekram och förstår att du har fattat ett tungt beslut man inte tar över en natt. Du är stark som orkar detta och jag önskar dig allt gott i framtiden och hoppas du kommer trivas.
Kramar Ing-Britt

Ninnis sa...

Känns det rätt i hjärtat så är det nog så...fastän det gör ont.
Sänder dig ett fång med styrkekramar....!!!

/Ninni

Le petit jardin sa...

Efter regn kommer solsken, lycka till med flytt och omställning...det kan bara bli bra om man själv vill

kram kajsa

Birgitta sa...

Dessa dagar som kommer med sol och takdropp, så efterlängtade. Det känns bra att veta att du har tagit tag i din längtan och tar ditt stora steg.

Och du vet väl om, att när trädgårdslängtan och rosdoftssaknad blir för stora då är det bara att ta en sväng hem till mej.

Ha det gott i solstrålarna, kramar Birgitta

Elzie sa...

Nog är det gott med solen som vi haft nu denna veckan. Härligt att se takdropp och t o m att björkarna börjar bli lite lila, även om det är för tidigt.
Styrkekramar från mig.
/Elzie

Helens Universum sa...

Grattis, låter som en bra bostad! Bra att ha nära till centrum, när man bor själv. Samtidigt en park i närheten, när man som du är van vid landet. Låter jättebra!
Styrkekram Helen

Anonym sa...

Ta väl hand om dig.
Skönt att det ordnat sig med lägenhet och balkong, det blir nog mysigt.
Ha det gott
Kram
AC

Rosa i huset i vitt sa...

Låter som det är bra lägenhet och det är ju en stor omställning.
ha det bra
kram Rosa

bakom berget sa...

Gott att höra att det ordnade sig med lägenhet så snabbt. Skönt att den har balkong så att du kan odla lite och mysa till det som du är så bra på.
Du följer ditt hjärta och det tycker jag du gör alldeles rätt i.
Ha en fin kväll nu och må så gott!

Kram Åsa.

Fru C sa...

Vårhälsning till dig!
Kram//

Rosor och ruiner sa...

Vad skönt att få ett litet livstecken från dig! Ja, det blir nog en stor omställning, men du kommer att ordna det så mysigt så det kommer att kännas som hemma ganska snart!
Ta hand om dig - kram!!

annika sa...

Märker att jag inte har haft bloggtid på ett tag. Så du har tagit ett svårt beslut förstår jag. Jobbigt och tungt men man måste följa sin känsla. Det är starkt och modigt gjort av dig. Jag vill önska dig lycka till med ditt beslut.
En stooor omtänksam kram till dig

annika

Steekjes en Stygn sa...

Grattis till lägenheten. Det låter ganska bra med balkong , parken och centrum så nära. Önska dig verkligen allt det bästa i din framtid.
Kram
Anje

Ninnibus sa...

Vad skönt att veta att du har en bra lägenhet på gång och att du mentalt förbereder dig för ett annat liv. För att gå igenom nåt sånt här måste det ha funnits i dina tankar en längre tid och jag beundrar dig som följer ditt hjärta. Vad skönt att du har tid på dig att förbereda dig för ett nytt äventyr. Vem vet vad som väntar..*ler*
Kramelikram Ninni

X sa...

Förstår att du har en del att stå i, att flytta är ingen man gör i ett brådrask.....så skönt att du har tid på dig!

Allt blir vad man gör det till och lägenheten låter ju mysig och bra på alla sätt och vis så jag tror det blir toppen. Önskar dig allt gott!

Trevlig fredag/Kram Lussan

promenader på landet sa...

Förstår att det är mycket för dig nu och det är ett tag kvar till maj... Hoppas du kan vara ute en del och få energi av sol och värme! Tänker på dig! Kram från vännen Maria

Eleonora sa...

Söta vän,
Mina tankar har varit hos dig ofta. Skönt att få höra detta nu. Ett uppbrott är alltid upprivande och tragiskt, men nar man själv har känt att det är det enda rätta att göra - så blir det också rätt.

Vågar man hoppas på att det ska vara nära Hästparken? i Elfsborg???

Många kramar till min söta vän

Anonym sa...

Det blir nog tufft - men du gör helt rätt! Med åren får barn och barnbarn en allt viktigare roll. Lycka till!
Varma hälsningar från Kerstin i Roslagen...

Villa Ryttarängen sa...

Har tänkt mycket på dig ska du veta, har aft planer själv på att ge mig av men kommer inte iväg. Det är nog bara för att jag inte är säker. Hoppas du kan njuta av våren ändå... Kraaaam Pia

Avslutat konto sa...

Du ser, böner kan bli hörda! ;o)
Tiden går fortare än man tror, rätt som det är står du där och undrar var du ska göra av allt, hur soffan ska stå och vilken gardin som ska upp var.
Ett nytt kapitel i ditt liv öppnas. Det behöver inte vara ett avslut du gör, det kan vara en fortsättning....
Jag tänker på dig och hoppas och ber att det ska bli fint och bra för dig.

Varma kramar
Linnea

G:a Affären sa...

Du kanske behöver den tiden för att komma ikapp ditt beslut och det är alltid bra att ha fullt upp med det praktiska. Vi är många som är med dig och finns här för dig, även om du verkar vara stark.
Det låter bra med lägenheten!

Varma kramar till dig,
Cia

Mi´s nya liv och det jag redan levt sa...

Hejsan Eva-Mari !

Ska Du flytta ifrån Ditt röda hus med fina trädgården, men >Du tar väl med Dig familjen.

Får väl läsa mera sedan.

Håller tumme att blir lyckat.

Kram Mi

Mi´s nya liv och det jag redan levt sa...

Hejsan Eva-Mari !

Ska Du flytta ifrån Ditt röda hus med fina trädgården, men >Du tar väl med Dig familjen.

Får väl läsa mera sedan.

Håller tumme att blir lyckat.

Kram Mi

Snäckskalsdalen. sa...

Det sägs ju att förändring är det människan är mest rädd för, men du är inte rädd och det är beundransvärt, du tar tag i dig och ditt liv. Jag är full av beundran och hoppas du landar mjukt i nya hemmet!
Agneta kramar

Black Iris sa...

Det är så jättestarkt av dig att ta det här steget men samtidigt förstår jag dig..
Allt kommer säkert att gå så bra så bra..

Kram Maidi

Lövkojan sa...

Skönt att nu veta var du ska flytta och hinner förbereda dig i tanken inför allt som blir annorlunda. Det kommer säkert bli en väldigt mysig balkong och lägenhet när du får pyssla runt:)

Kram Marie-Louise

Unknown sa...

Åh så härliga bilder! KRAM Petra

mężczyzna sa...


Our Munchkin kittens are raised in our cattery alongside other farm animals and kids.Registered Munckin Kittens for sele
\ We breed selectively for temperament and health and beauty. We offer many colors including silvers, red, solid colors and pointed. Most of my Munchkin kittens are Standard short leg we are Registered.Munchkin Kittens for sale We also have folded ears Munchkin kittens available. We are a registered cattery
I take pictures of the kittens between 2 to 3 days to update our website and this is when they appear on my available Standard short leg kittens page. Please fill the contact or adoption form to get more info.Munchkin KITTENS FOR ADOPTION near me
Shipping is available with crate will incur a small fee for their health certificate.Munchkin KITTENS FOR ADOPTION near me
carrying the litters, and then from the time the ragdoll kittens are born until they are adopted so we always have Ragdoll kittens for sale|Ragdoll kittens for adoption|Ragdoll kitten price|Ragdolls|Cost of Ragdoll kittens|.Ragdoll kittens for adoption
Our adult cats have tested negative for HCM and PKD1 through University of California Davis. Upon request, we have five generations of pedigree documentation on our adults available to anyone who is interested. Ragdoll kittens are registered with The International Cat Association (TICA), adopt Ragdoll cats near me
and are never caged. The cats that are in our reputable breeding program can produce mink, sepia and traditional Ragdoll kittens. Ragdolls have a laid-back personality and enjoy being physically handled making them one of the best lap cats! We are all family here at Ragdoll kittens cattery since we are ragdoll kitten breeders and all the love we bestow by holding each cat and kitten daily further nurtures their loving personalities and temperaments. adopt Ragdoll cats near me Welcome to Silver Blues Cattery,Hypoallergenic Kittens For Sale home of Russian Blue Kittens for Sale. As Registered and well recognized Russian Blue Kitten Breeders,Russian Blue Kittens Breeders we have been raising Russian Blue kittens since 2013. A family run cattery,Blue Kitten for sale we have extensive experience in breeding and grooming Russian Blue Kittens .Blue Kitten for sale We provide an opportunity to become an owner of our Russian Blue Kittens for sale. adopt Russian Blue Kittens near me We equally provide shipping services to ensure your kitten arrives your location with no hassles