måndag 28 januari 2013

Lilla Nisses problem är våra

 Lilla Nisse ska troligen opereras igen. Fastän det knappt gått ett år sen sist.


Som tur är har han inte ont (än) men när han kissar kommer det blod. Vid ultraljud upptäcktes tre nya urinstenar. Förra året opererades två bort. Urinstenar på hundar är inte vanligt och behandlas helt annorlunda än på katter. Nisse har stenar som består av kalciumoxalatkristaller. De bildas om urinen innehåller för höga koncentrationer av kalcium och oxalat. Yorkshireterrier är en av raserna som har en ökad genetisk tendens att drabbas. Förmodligen kommer kristallerna att fortsätta växa... så ni förstår alternativet...

Något som kanske kan minska risken att drabbas igen är specialkost. Något annat sätt finns inte. Som om inte detta varit nog har han haft problem med magen sen några år och kräks ofta, mest nattetid.

Är det någon som har erfarenhet av problemen?


Isa och Siri är i alla fall friskare. Det är vi så tacksamma för!

Sköt om er och hoppas ni får en fin vecka.

46 kommentarer:

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Nei det har jeg ingen erfaring med , bare masse annet av sykdommer på hund. Uff det er ikke godt tenker jeg. Søte Nisse da ! God mandag til dere ! Klem

Vform sa...

Stackars lilla Nisse, hoppas att allt blir bra!
Önskar dig också en fin vecka!
Nu är det vävkursen som gäller ...
Kram!

Ewa`s Galleri sa...

Stackars Nisse ,Man lider verkligen med sina djur
Hoppas allt går bra ,håller tummarna
Ha en skön måndag

Merja sa...

Tråkigt när ens små fyrfotade vänner inte mår bra. Har haft en katt med liknade problem, men har ingen erfarenhet av hundens problem.
Hoppas allt går bra för lille Nisse!
Kram

Lena/isklockan sa...

Men så söta. Hoppas allt går bra .

Kram

Avslutat konto sa...

Stackars Nisse!

Urinstenarna går ju ta bort men de kommer förmodligen tillbaka om ni inte försöker ändra kosten. Vi har ju våra katter som vi har på vetrinärfoder. Allt för att minska risken för urinsten hos hankatten. Fodret är säkert mer näring i och mindre utfyllnad i för de äter mindre av det än av annat foder så det lönar sig i längden på dubbelt sätt...
Det absolut värt att byta foder innan nästa operation, så han är "ren" i kroppen av gamla slaggprodukter innan ingreppet.

Nattliga kräkningar hade min schäfertik i flera år också, och en kompis till mamma har en Riesen so har samma problem. Det är nog lite stress-mage, lite för hög syra. Är kräket löddrigt och gult, eller bara gulaktigt? Så var det för min. Jag gav lite yoghurt på kvällen och först på morgonen, innan något annat. Det lugnade magen betydligt. Sen lärde jag min tik att gå och kräkas i toaletten. Otrolig hund! Tom mage ökar kräkningarna. Lungna med yoghurt först och sist på dagen. Bara lagom mycket för att det ska lägga sig gott i magen. Hundar kan ju ha lite magkatarr precis som vi.

Lycka till med lilla Nisse! Han är ju såååå söt den lilla. (de andra med men Nisse slår rekord! :) )

Kramar och lycka till såklart!
Linnea

lisashus sa...

Åh, så jobbigt det är när djuren är sjuka och visst blir det allas problem i familjen då!
Jag ser att du får lite tips här, hoppas att du kan stävja kräkningarna i alla fall!
Jag håller tummarna för lille Nisse!

Kramar
Lisa

Huset bakom lindarna sa...

Ja man lider verkligen när inte djuren mår bra! Man vill göra allt för dem, men ändå känner man sig så maktlös. Hoppas han piggnar till! Kram/Finas mammis

Lena sa...

Stackars lilla Nisse! Alltid jobbigt när djuren blir sjuka! Har dock ingen erfarenhet av hundar, men specialfoder är ju inte så enkelt när man har flera stycken....
Ha en fin dag!

Annika Christensen sa...

Vad jobbigt när djuren är sjuka.
Tyvärr har jag inga goda råd när det gäller det här.
Hoppas allt går bra.
Kram
Annika

Ninnibus sa...

Usch vad jobbigt! Stackars lilla söta Nisse..:(
Det är nog lättare med specialfoder till katter eftersom det är mer vanligt hos dem. Nu kanske han måste lära sig äta nåt HELT nytt då? Hoppas det går vägen..och trist att det kanske blir op..Sånt är ju aldrig kul.
Hälsa sötisarna från mig..*ler*
Kram kram

Skaparglädje sa...

Tråkigt och jobbigt när våra djur inte mår bra.
Kram!

Vardag och flärd sa...

Lilla Nisse, stackarn! Visste inte att hundar också kan få urinsten. Jag vet inget om detta och förstår att nu har ni något att tänka på som inte är så angenämt.
Ha det fint ändå!
Kram Eva

Black Iris sa...

Jag förstår så väl att lilla Nisses problem även är era..
Hoppas allt går bra och att han kan bli hjälpt av specialkosten..

Kram Maidi

X sa...

Stackars lille Nisse, hoppas han snart bättrar på sig! Så fina jyckar du har;)

Kram Lussan

Eleonora sa...

Lille söte Nisse! Han förtjänar att bli bra så att han kan få vara kvar hos er länge till. Lycka till med operationen. Kramar

Snäckskalsdalen. sa...

Stackars Nisse! Men han har så bra matte och husse som gör allt för honom så jag tror det kommer att gå bra, och specialkost är ju alltid ett bra alternativ av vad jag förstått. Ja, inte för att jag har erfarenhet av den här krämpan, men vi har haft Goldens med alla möjliga problem (sönderavlade, vackra som bara den, fast vi har aldrig ställt ut någon vovve, men en massa "systemfel"), det har var allt från mjäll till exem och inre krämpor.

Hoppas det går bra, men varför kräks han? Det har inget samband med kristallerna? Vad säger veterinären?

Man blir ju så olycklig när husdjuren har krämpor....

Kramar Agneta

Anonym sa...

Jag har en katt med foderallergi och därför äter alla övriga katter samma foder vilket underlättar - men blir dyrare. Försök hitta ett bra foder för hundar med Nisses problem och kör med samma till de andra. Dyrare javisst men det är ju inga stora hundar så det brukar jämna ut sig i det långa loppet. Lycka till!
Skorpan (kolla in Animails sortiment)

Meta sa...

Han ser då ut att vara en liten goding i alla fall trotts sina problem Hoppas att det blir bättre.
Ha en bra vecka ändå.
Kram meta

Anonym sa...

Men så synd om lilla Nisse. Jag tror att det är bra om han får något i magen innan han somnar på kvällen, men det bästa är nog att en veterinär får titta på honom, men det kanske redan är gjort.
Söt som få i alla fall....
Kram
AC

Villa Ryttarängen sa...

Stackars lilla Nisse. Så söta hundar tre st. det var inte dåligt. Jag vet ingenting om sånt hoppas bara att det ordnar sig för honom. Ha det bra! Kraaam Pia

Lövkojan sa...

Men liten så trist! Har haft en kisse med problemet men det löste sig med specialkost så hoppas det gör det för Nisse med!
Så söta hundar!
Ha det fint,kram Marie-Louise

Fru C sa...

Åh stackars lille Nisse....att vi själva har en och annan krämpa men när det händer hos våra husdjur känns det extra tufft. Verkar som om du vet ganska väl vad det handlar om så det kommer säkert att bli bra.

Önskar er alla i röda huset en bra vecka//

Rosa i huset i vitt sa...

Tänker på lille Nisse..hoppas det går bra
kram Rosa

Rosor och ruiner sa...

Åh, lille Nisse, stackarn! Hoppas verkligen det blir bra! Jag har själv ingen erfarenhet av urinsten på vare sig katt eller hund, så jag har inga råd att ge.
Vad söt han är förresten, en liten goding! (ja, dom andra är ju fina dom med =) )
Kram!

Gunnel sa...

Jag fastnade med en gång för bilden av lille Nisse. Så trist att han ska ha sådana problem. jag har själv haft en Silkyterrier för många år sen, som jag fortfarande saknar väldigt mycket. Hoppas specialkosten kan hjälpa Nisse en del. Ha det bra.

skifferhuset sa...

Hoppas det går bra med Nisse å operationen, inte roligt när våra små vänner råkar ut för sådana saker! Ha nu en fin kväll! Kram Iréne

annika sa...

Men lilla söta Nisse! Hoppas att det går bra. Nisse hette min pappa :).
Trist då ens små kelgrisar blir sjuka.

Kram
annika

G:a Affären sa...

Lilla söta Nisse då...vilken tur att du varit uppmärksam på att hans problem återkommit, innan han fått ont. Ja vi gör väl det vi kan och måste för våra fyrbenta familjemedlemmar! Jag har ingen erfarenhet av specialkost men tror det kan vara värt att pröva.

Skönt att försäkringen täcker det mesta!

Kramar
Cia

Maj sa...

Vilken gullig hund men så synd att han inte mår bra. Jag har haft många hundar men lyckligtvis inga sjukdomar alls...
Läste en kommentar att någon "lyckats lära sin hund kräkas på toa"....låter ju helt fantastiskt.
För de är de våra vänner hundarna!

Livsnjutaren sa...

Stackars lille Nisse!:-( Så söt han är. Nej, hundägare som jag varit (och nästan är nu också, i alla fall i perioder...) har jag varit förskonad från det mesta av sjukdom faktiskt. Både vi och hundar har haft tur. Hoppas operationen går bra. Kram

Felix sa...

Sötaste lilla Nisse! Så tråkigt att han inte mår bra! Förstår att det blir både problem och dyrt... Hoppas verkligen att det ordnar sig med operation och specialkost för det lilla charmtrollet! Vad gör man inte för sina fyrbenta vänner?

Vinterhälsningar
Elisabet

Äppelblom sa...

Tack för din kommentar.
Jag hoppas verkligen att det ordnar sig för lille Nisse. Det är så ledsamt när det blir något med ens husdjur.
Ang. ditt B12 - hur upptäckte du det? Torra ögon, sköra slemhinnor, smakförändringar eller?
Önskar dig en fin dag och kram!

Äppelblom sa...

Tack snälla du för svaret - det är bra med bloggvänner!
Kram igen!

RackarTuss sa...

Aj då, gubben :/

Margareta sa...

Hoppas allt går bra!Det är så tråkigt och jobbigt när de fyrfota vännerna är krassliga.Man är ju ganska maktlös.Veterinärerna är ju duktiga,så hoppas dom har även goda råd att ge ang.kost.

Jag ville bara tala om att jag visar den goda morotskakan på min blogg och jag nämner där var jag hittat receptet. Hoppas du inte har något emot det.

Kram Margareta

promenader på landet sa...

Vad jobbigt för Nisse och oroligt för er. Hoppas han kan opereras och att han blir frisk snart igen! Må så gott och söta bilder! Kram från vännen Maria

Blommiga Rutan sa...


Åhhh, en sådan otroligt gullig liten sötnos! Man bara smälter!
Stackars liten, håller tummarna att operationen går bra och att han får vara frisk och pigg sedan.

Kram Anncathrine

Vitt hus med svarta knutar sa...

Jag har tyvärr ingen erfarenhet av hundar med de problemen. Men, usch så jobbigt det är när ens husdjur mår dåligt. Hoppas att operationen går bra och att sen när Nisse äter sin specialkost får må bra.
Kram,
Regina

September sa...

Puss på nosen och lycka till Nisse.
Kram till er alla.

Raija sa...

Men så söta de är, alla tre hundarna.

Låter inte bra med operation igen, efter bara ett år. Men sen borde nog annat foder fixa problemet. Det förklarar varför min Grim också har kristaller i urinblåsan och kissar inne titt som tätt.

Kräkningar har jag inte drabbats av när det gäller mina djur, bara när de åkt på magsjuka. Men kanske det kan vara med magsyran och går att testa med att balansera det med något som fil eller liknande.

A House With A View sa...

Neeeej vad tråkigt... Fy, inget kul när djuren är sjuka:( Och vilka sööötisar:) Jag håller tummarna för att allt går så bra det kan!!

Kraaaaaaaaaaam aka

Ninnis sa...

Inte kul när ens kära insjuknar..håller tummarna för att allt går bra...=)

Kram Ninni

Hanna sa...

men lille vännen, hoppas att allt går bra.
Ha en bra kväll.
Kram
Hanna

Raija sa...

Stackars Nisse, för det är inte kul med operation igen.

Min Grim har haft lite problem med urinvägsinfektion och då upptäcktes att han har lite kristaller i urinblåsan, men de är så små och borde inte stöka till det för honom. Han är 50% yorkshireterrier.

mężczyzna sa...


Our Munchkin kittens are raised in our cattery alongside other farm animals and kids.Registered Munckin Kittens for sele
\ We breed selectively for temperament and health and beauty. We offer many colors including silvers, red, solid colors and pointed. Most of my Munchkin kittens are Standard short leg we are Registered.Munchkin Kittens for sale We also have folded ears Munchkin kittens available. We are a registered cattery
I take pictures of the kittens between 2 to 3 days to update our website and this is when they appear on my available Standard short leg kittens page. Please fill the contact or adoption form to get more info.Munchkin KITTENS FOR ADOPTION near me
Shipping is available with crate will incur a small fee for their health certificate.Munchkin KITTENS FOR ADOPTION near me
carrying the litters, and then from the time the ragdoll kittens are born until they are adopted so we always have Ragdoll kittens for sale|Ragdoll kittens for adoption|Ragdoll kitten price|Ragdolls|Cost of Ragdoll kittens|.Ragdoll kittens for adoption
Our adult cats have tested negative for HCM and PKD1 through University of California Davis. Upon request, we have five generations of pedigree documentation on our adults available to anyone who is interested. Ragdoll kittens are registered with The International Cat Association (TICA), adopt Ragdoll cats near me
and are never caged. The cats that are in our reputable breeding program can produce mink, sepia and traditional Ragdoll kittens. Ragdolls have a laid-back personality and enjoy being physically handled making them one of the best lap cats! We are all family here at Ragdoll kittens cattery since we are ragdoll kitten breeders and all the love we bestow by holding each cat and kitten daily further nurtures their loving personalities and temperaments. adopt Ragdoll cats near me Welcome to Silver Blues Cattery,Hypoallergenic Kittens For Sale home of Russian Blue Kittens for Sale. As Registered and well recognized Russian Blue Kitten Breeders,Russian Blue Kittens Breeders we have been raising Russian Blue kittens since 2013. A family run cattery,Blue Kitten for sale we have extensive experience in breeding and grooming Russian Blue Kittens .Blue Kitten for sale We provide an opportunity to become an owner of our Russian Blue Kittens for sale. adopt Russian Blue Kittens near me We equally provide shipping services to ensure your kitten arrives your location with no hassles