Så goda som de blev så vill jag dela med mig av receptet. Ord överflödiga, de måste smakas!
Tekakor – goda som
bara den
Ca 24 st
50 g jäst
3 msk honung
1 äggula
200 g rumsvarmt smör
1 tsk salt
Lös upp jästen i lite av mjölken och blanda sen allt utom
smöret, som klickas i undan för undan. Arbeta degen ordentligt och jäs minst 45
min.
Knåda, dela i två delar, gör rullar och skär ca 24 bitar som klappas ut till rundlar,
naggas och läggs på bakpappersklädd plåt. Jäs 45 min och sätt ugnen på 250
grader under tiden.
Innan tekakorna sätts in kastas lite vatten i ugnen inför varje
plåt. Grädda ca 8 min. Låt svalna under duk.
Mums! Lycka till och ha det gott.
26 kommentarer:
Hembakt och nybakt, det är godast!
Kram / Therese
Ha! Jag bakade också igår! Det var en riktig bakdag och det ser ut att bli så idag också!
Dina tekakor ser jättegoda ut!
Agneta kram
Oj, så goda de ser ut, särskilt såhär före frukost när det riktigt kurrar i magen!
Tackar för receptet!
Idag har vi sol och riktigt varmt redan! En härlig morron!
Ha en skön torsdag!
Kram
LIsa
Mums :)
Längesedan jag bakade nu....men den tiden kommer. Detta såg väldigt gott ut. Min dag går till plock här hemma.
Torsdagskramar från Maria
Kopierat och receptet ligger nu i min dator. Tack!
Mmmm, nybakade tekakor till helgens långfrukost, då stiger jag nog i graderna hos min familj;)
Kram♥
Å vad gott det såg ut med nybakat! Kram Iréne
Precis vad jag behöver nu, lite inspiration.
Ser goda ut!
Uhm.....de ser dejlige ud! Jeg får helt lyst til at bage nu - tror jeg vil prøve din opskrift.
Hav en dejlig dag.
Kram Rita
Brukar baka på måndagar för då har bagaren stängt.Ska nog pröva dit recept. Köpte honung idag på torget hos en som har egna bin.Idag har vi plötslig sommarvärme,det är 27 grader. Känns konstig efter all kylan vi hade så länge.
Kram
Anje
Gott! Det såg verkligen gott ut och receptet var inte så krångligt heller. Det får bli lite sådana i helgen. Kram och tack för alla dina fina kommentarer hos mig, jag blir så glad./ Pia
Tack för receptet! Nu blev jag baksugen men det är för sent på kvällen att sätta igång. Ja, när regnet öser ner är det perfekt att baka, det passar ihop liksom.
Kram Eva
Dina tekakor ser jättegoda ut!
Låter så smaskigt med honung och havregryn!
Ska absolut prova att baka dom.
Tack för receptet
Trevlig helg önskar
Anncathrine
Mmmm, vad goda tekakorna ser ut!
Och så fina dina streptokarpus är! Själv har jag en med lila blommor, som jag trodde skulle dö i vintras, men nu kommer med blommor. Men de vita är vackrare! Säg till om du får för många... ;-)
Vårhälsningar
Elisabet
Dom såg goda ut!!! Ska tända upp i stenugnen o baka i efermiddag - kanske lite tekakor!
/ Lena
De ser verkligen smarriga ut dina tekakor så tack för receptet..
Jag såg att någon i Smörblomme-projektet gått ner 7 kilo..
Ojoj vad jag önskar att det varit jag..
För mig har det inte heller gått speciellt bra men 3-4 kilo är borta i alla fall..
Kram Maidi
Kan nästan känna doften av nybakat bröd hit.
Ser så smarrigt ut, får lust att pröva ditt recept.Får kanske bli nästa vecka för denna helgen är det mycket som skall hinnas med.
Ha en fin helg!
Kram Raina
TACK, TACK Eva Mari !!
Jättegoda blev dom!!
Skön helg!
Hej vännen!!!
Känner nästan doften ända upp till Piteå...MUMS!!!
Ha en skön helg...<3
Kram Ninni
Detta måste jag testa, tack för tipset. En regnig dag lär det väl bli framöver, då åker bakplåten fram! Kram Camilla
Dina tekakor ser verkligen goda ut, tack snälla för receptet! Ha en fin helg kram från vännen Maria
Åååhh det är nästan så att jag kan känna doften av nybakt=) Det där såg riktigt gott ut.
Här har det regnat idag också=/ På eftermiddagen klarnade det upp, men blev väldigt kallt.
Önskar dig en skön söndag!
Kram,
Regina
Mums, ser supergott ut med hembakta tekakor.
Får skriva av receptet och baka då vårruset i trädgården är över :=)
Önskar dig en härlig söndag!
Känner hur gott det luktar och hur smöret smälter när de är ljumna... blir hungrig;)
Kram marie
Åh, de ser underbart goda ut! Barnen älskade mormors tekakor, men nu när hon inte finns längre så kanske det är dags för mig att baka och då med ett helt nytt recept.
Ha en skön helg!
Kramiz Madde
Skicka en kommentar